For The Sake Of The Song, woensdag 14 februari 2018
13-02-2018 om 21:48 uur | For the Sake of the Song | Leo Kattestaart

Wat hebben muzikanten/bands als Luther Allison, Shiner Twins, JW Roy, Ricky Koole, Captain Gumbo; Bennie Jolink (Normaal!) en Frédérique Spigt (e.v.a.), als ook ‘celebrities’ als Leo Blokhuis en Johan Derksen met elkaar gemeen? Valentijnsdag vieren, wellicht? Denk het niet.... Wel dat allen de afgelopen twintig jaar weleens een keer (of beter: talloze keren!) samen hebben gewerkt met muzikant Roel Spanjers. Deze onder de rook van Eindhoven geboren én getogen en inmiddels in Rotterdam woonachtige ras- muzikant is immers een veelgevraagde sideman voor vele artiesten en/of projecten. Zijn spel op orgel, piano en accordeon is dan ook de sleutel om zijn agenda vrijwel altijd vol te zien... Op dit moment toert hij door het land met JW Roy & The Royal Family (ter promotie van het album ‘A Room Full Of Strangers’) én met het nieuwe theaterproject van Johan Derksen: ‘Keeps The Blues Alive’. Toch heeft Roel tijd in z’n agenda vrij weten te maken om weer ‘ns bij ‘For The Sake Of The Song’ aan te schuiven; het zal de 4e of zelfs al de 5e keer zijn dat hij dit doet. Niet alleen een muzikant in optima forma, die Roel, maar ook geeft hij blijk een groot muziekkenner te zijn. Vanavond is hij dan ook opnieuw mede- samensteller én mede- presentator bij ‘For The Sake Of The Song’, Omroep Vlaardingen (van 19.00 tot 21.00 uur). O ja, en er is wederom een thema, juist ja......: ‘Valentijnsdag’!

Voor de playlist: zie @ www.ronsaltcountry.com

For The Sake Of The Song, elke woensdagavond bij Omroep Vlaardingen van 19.00 uur tot 21.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Gestart in januari 2010, indertijd slechts één uurtje én onder de naam “From Austin & Everywhere”. Vaker niet live, dan wel. Vanaf maart 2015 de naam én het format gewijzigd; ook van één naar twee uur. Vrijwel  altijd live. Eveneens vaak met gasten of gast (mede) presentatoren. Die gasten, muzikanten (al dan niet uit Vlaardingen) en/of muziek- liefhebbers, ze geven net weer die andere inkijk op de muziek bij “For The Sake Of The Song”. Over de muziek gesproken:  -roots, (country)rock; southern- rock, folk, singer-songwriters, maar ook (oude) soul en blues, het komt allemaal voorbij en is bovenal nog maar weinig op de landelijke ‘schreeuwzenders’ te horen. Wèl bij Omroep Vlaardingen dus, bij o.a. ‘For The Sake’. Americana, en dus de vele stijlen die onder deze noemer zijn te rangschikken, rules! Ook geregeld aandacht voor concerten in de regio en daarbuiten, een blik op de charts (kwaliteitscharts én derhalve niet die gevuld worden met commerciële pulp, troep), en indien er gasten zijn: de (achter)grond verhalen die immer bij muziek te vertellen zijn.