Country Behind The Dykes, zaterdag 20 januari 2018
20-01-2018 om 08:40 uur | Country Behind the Dykes | Leo Kattestaart

Zo rond half twaalf muziek van het echtpaar Jason Eady/Courtney Patton. Daarnaast, zoals vrijwel gebruikelijk, gevestigde namen (van weleer) én talentvolle youngsters van nu: Cale Tyson en Colter Wall. Wat de namen van weleer betreft: ‘Outlaw Country’, en wel een track van het album ‘Wanted! The Outlaws’ (1976) met de coryfeeën Waylon Jennings, Willie Nelson, Jessi Colter & Tompall Glaser’ in een hoofdrol. Voorts aandacht voor een paar dames van nu: Brandy Clark en Margo Price en nog maar ‘ns een song van Chris Stapleton. Uitstapjes naar muziek die tegen country aanleunt komt uiteraard eveneens aan bod. Voorbeelden: Amos Lee en Mary Chapin Carpenter. Een kleine 48 minuten luisterplezier, althans: dat is het streven! Met vaste waarde Bart Zandstra achter de ‘knoppen’.

 

Country Behind The Dykes, elke zaterdagochtend bij Omroep Vlaardingen van 11.00 uur tot 12.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Al vanaf medio oktober 1996, alweer: “Country Behind The Dykes” bij Omroep Vlaardingen. Bedenker, samensteller én presentator John van den Berg heeft tot en met 15 oktober 2016 de ‘lijnen’ uitgezet voor dit programma om vervolgens het na de 1000ste uitzending voor gezien te houden; hoewel: indien gewenst, dan is John toch nog bij dit uurtje Country te horen, en wel als invaller. In dat geval: ‘een vertrouwd geluid’. Het vertrouwde qua muziek is overigens ook na oktober 2016 gebleven, maar dan wel met een ‘iets’ alternatiever (country)geluid. Naast de geijkte ‘sterren’ als Merle Haggard, Willie Nelson, Johnny Cash, Kitty Wells en Dolly Parton komen in de ‘nieuwe’ tijd immers ook namen als Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Tyler Childers, Margo Price en Nikki Lane af en toe voor op de playlist. De strekking van het programma is echter, zo menen wij, in tact gebleven; elke zaterdag opnieuw!