For The Sake Of The Song, woensdag 17 januari 2018
17-01-2018 om 12:52 uur | For the Sake of the Song | Leo Kattestaart

Het album van de week is van een multi- talent uit Hoorn. Zaterdag aanstaande verschijnt namelijk “Cut The Wire” (Excelsior Recordings) van Tim Knol. De tegenwoordig in Amsterdam residerende Knol is met dit album, zijn eerste in 5 jaar, aan zijn vierde ‘plaat’ toe. Hij debuteerde als 20- jarige in 2010 met ‘Tim Knol’. Naast singer-songwriter/muzikant is de inmiddels 28- jarige Knol ook nog actief als fotograaf; producer en ‘eigenaar’ van een eigen studio. Ook was hij verantwoordelijk voor de soundtrack van de film ‘Koning van Katoren’(2012). Knol was lange tijd ook nog (mede)organisator van mooie muziekoptredens in Hoorn (Peticantus). Naast zijn eigen besognes als muzikant etc. wist hij de afgelopen jaren ook lang vergeten artiesten enigszins uit de vergetelheid te halen, zoals: William Bell, Don Covay en Jimmy Donley. Naast drie tracks van “Cut The Wire” vanavond dan ook speciale aandacht voor Bell, Covay en Donley, dit naast muziek van artiesten die ooit bij Peticantus te bewonderen waren: Romi Mayes, Kevn Kinney en Gregory Alan Isakov. Kortom: veel luisterplezier verzekerd!

Zie ook: https://www.timknolofficial.com/

Voor de (wekelijkse) playlist van ‘For The Sake’, zie: http://ronsaltcountry.com/

For The Sake Of The Song, elke woensdagavond bij Omroep Vlaardingen van 19.00 uur tot 21.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Gestart in januari 2010, indertijd slechts één uurtje én onder de naam “From Austin & Everywhere”. Vaker niet live, dan wel. Vanaf maart 2015 de naam én het format gewijzigd; ook van één naar twee uur. Vrijwel  altijd live. Eveneens vaak met gasten of gast (mede) presentatoren. Die gasten, muzikanten (al dan niet uit Vlaardingen) en/of muziek- liefhebbers, ze geven net weer die andere inkijk op de muziek bij “For The Sake Of The Song”. Over de muziek gesproken:  -roots, (country)rock; southern- rock, folk, singer-songwriters, maar ook (oude) soul en blues, het komt allemaal voorbij en is bovenal nog maar weinig op de landelijke ‘schreeuwzenders’ te horen. Wèl bij Omroep Vlaardingen dus, bij o.a. ‘For The Sake’. Americana, en dus de vele stijlen die onder deze noemer zijn te rangschikken, rules! Ook geregeld aandacht voor concerten in de regio en daarbuiten, een blik op de charts (kwaliteitscharts én derhalve niet die gevuld worden met commerciële pulp, troep), en indien er gasten zijn: de (achter)grond verhalen die immer bij muziek te vertellen zijn.