For The Sake Of The Song, woensdag 10 januari 2018
10-01-2018 om 07:50 uur | For the Sake of the Song | Leo Kattestaart

Het album van de week is Hardpan, een collectief van vier gerenommeerde singer-songwriters: Joseph Parsons, Todd Thibaud, Chris Burroughs en Terry Lee Hale. Zo’n 15 jaar geleden bracht dit gelegenheidsgezelschap hun eerste album uit. Eind 2017 dus uiteindelijk de opvolger, ook gewoon simpelweg ‘Hardpan’ geheten. Ook oud werk van o.a. Los Lobos, James Carr en Lowell George. Oog voor relatief nieuw werk is er eveneens, en wel van (nog) vrij onbekende muzikanten, van Sarah Morris bijvoorbeeld of van Alice DiMicele. De laatste met een fraai uitgevoerde cover van John Lennon’s ‘Imagine’. Tot slot zo tegen het eind van het eerste uur aandacht voor een prachtige film: ‘On Body And Soul’. Daar de soundtrack van deze rolprent ook al de moeite waard is, draaien we de voor deze film gebruikte song van Laura Marling: ‘What He Wrote’.

 

For The Sake Of The Song, elke woensdagavond bij Omroep Vlaardingen van 19.00 uur tot 21.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Gestart in januari 2010, indertijd slechts één uurtje én onder de naam “From Austin & Everywhere”. Vaker niet live, dan wel. Vanaf maart 2015 de naam én het format gewijzigd; ook van één naar twee uur. Vrijwel  altijd live. Eveneens vaak met gasten of gast (mede) presentatoren. Die gasten, muzikanten (al dan niet uit Vlaardingen) en/of muziek- liefhebbers, ze geven net weer die andere inkijk op de muziek bij “For The Sake Of The Song”. Over de muziek gesproken:  -roots, (country)rock; southern- rock, folk, singer-songwriters, maar ook (oude) soul en blues, het komt allemaal voorbij en is bovenal nog maar weinig op de landelijke ‘schreeuwzenders’ te horen. Wèl bij Omroep Vlaardingen dus, bij o.a. ‘For The Sake’. Americana, en dus de vele stijlen die onder deze noemer zijn te rangschikken, rules! Ook geregeld aandacht voor concerten in de regio en daarbuiten, een blik op de charts (kwaliteitscharts én derhalve niet die gevuld worden met commerciële pulp, troep), en indien er gasten zijn: de (achter)grond verhalen die immer bij muziek te vertellen zijn.