Country behind The Dykes, zaterdag 6 januari 2018
06-01-2018 om 07:53 uur | Country Behind the Dykes | Leo Kattestaart

In deze 1e aflevering van 2018 nog maar ‘ns aandacht voor een ontdekking van vorig jaar; een late ontdekking. Het betreft Alex Williams uit Indiana, USA. Hij bracht in augustus ‘Better Than Myself’ uit, een album met muziek die enerzijds refereert aan Waylon Jennings en anderzijds aan andere, nieuwe sterren zoals Cody Jinks en Chris Stapleton. Zo op het half uur twee tracks van ‘Better Than Myself’. De opener is vanochtend in ‘handen’ van good old Buck Owens en verder ook ‘oud’ werk van o.a. Merle Haggard, Cowboy en Billie Jo Spears. Relatief nieuw werk  komt ook aan bod: Ags Connolly, Whitney Rose en Jaime Wyatt, bijvoorbeeld. Kortom: weer genoeg variatie voor een genoeglijk uurtje country en aanverwante genres.

 

Country Behind The Dykes, elke zaterdagochtend bij Omroep Vlaardingen van 11.00 uur tot 12.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Al vanaf medio oktober 1996, alweer: “Country Behind The Dykes” bij Omroep Vlaardingen. Bedenker, samensteller én presentator John van den Berg heeft tot en met 15 oktober 2016 de ‘lijnen’ uitgezet voor dit programma om vervolgens het na de 1000ste uitzending voor gezien te houden; hoewel: indien gewenst, dan is John toch nog bij dit uurtje Country te horen, en wel als invaller. In dat geval: ‘een vertrouwd geluid’. Het vertrouwde qua muziek is overigens ook na oktober 2016 gebleven, maar dan wel met een ‘iets’ alternatiever (country)geluid. Naast de geijkte ‘sterren’ als Merle Haggard, Willie Nelson, Johnny Cash, Kitty Wells en Dolly Parton komen in de ‘nieuwe’ tijd immers ook namen als Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Tyler Childers, Margo Price en Nikki Lane af en toe voor op de playlist. De strekking van het programma is echter, zo menen wij, in tact gebleven; elke zaterdag opnieuw!