For The Sake Of The Song, woensdag 3 januari 2018
03-01-2018 om 10:12 uur | For the Sake of the Song | Leo Kattestaart

De eerste uitzending van 2018 met nog een keer een terugblik op 2017. Met o.a. de Top 15 van 2017 volgens “For The Sake Of The Song”. Deze lijst is terug te vinden op o.a. www.altcountry.nl en www.euroamericanachart.eu en heeft ‘From A Room: Volume 2 (& Volume 1)’ van ‘Chris Stapleton’ op nummer 1. Voorts muziek van o.m. ‘Hiss Golden Messenger’, ‘Chuck Prophet’, ‘Eilen Jewell’, ‘Will Hoge’ & ‘Courtney Marie Andrews’. Met de start van 2018 én het 4e seizoen van ‘For The Sake’ is dit programma in feite alweer aan het 9e (!) seizoen toe, dit indien we de start op 6 januari 2010 van voorloper ‘From Austin & Everywhere’ meerekenen. De playlist van ‘For The Sake’ is wekelijks terug te vinden op de website www.ronsaltcountry.com; op deze site uiteraard ook de historie (zo ook die van ‘From Austin’).

 

For The Sake Of The Song, elke woensdagavond bij Omroep Vlaardingen van 19.00 uur tot 21.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Gestart in januari 2010, indertijd slechts één uurtje én onder de naam “From Austin & Everywhere”. Vaker niet live, dan wel. Vanaf maart 2015 de naam én het format gewijzigd; ook van één naar twee uur. Vrijwel  altijd live. Eveneens vaak met gasten of gast (mede) presentatoren. Die gasten, muzikanten (al dan niet uit Vlaardingen) en/of muziek- liefhebbers, ze geven net weer die andere inkijk op de muziek bij “For The Sake Of The Song”. Over de muziek gesproken:  -roots, (country)rock; southern- rock, folk, singer-songwriters, maar ook (oude) soul en blues, het komt allemaal voorbij en is bovenal nog maar weinig op de landelijke ‘schreeuwzenders’ te horen. Wèl bij Omroep Vlaardingen dus, bij o.a. ‘For The Sake’. Americana, en dus de vele stijlen die onder deze noemer zijn te rangschikken, rules! Ook geregeld aandacht voor concerten in de regio en daarbuiten, een blik op de charts (kwaliteitscharts én derhalve niet die gevuld worden met commerciële pulp, troep), en indien er gasten zijn: de (achter)grond verhalen die immer bij muziek te vertellen zijn.