For The Sake Of The Song, woensdag 27 december 2017
27-12-2017 om 09:48 uur | For the Sake of the Song | Leo Kattestaart

In de laatste uitzending van 2017 logischerwijs een terugblik op het muziekjaar 2017, en dan vooral gericht op albums die onder de noemer americana, roots, singer-songwriter, blues, soul, (alt) country en folk zijn uitgekomen. Vanavond het 1e deel, en volgende week woensdag (3 jan.) deel 2. Ook is er weer aandacht voor het album van de week, en dat is deze keer 'Champion' van Nora Jane Struthters.

Voor het overige muziek van bekende en minder bekende artiesten/bands, die in 2017 probeerden 'naam' te maken, zoals: Heath Green & The Makeshifters, Sam Baker, Mercy John en Robyn Ludwick.

For The Sake Of The Song, elke woensdagavond bij Omroep Vlaardingen van 19.00 uur tot 21.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Gestart in januari 2010, indertijd slechts één uurtje én onder de naam “From Austin & Everywhere”. Vaker niet live, dan wel. Vanaf maart 2015 de naam én het format gewijzigd; ook van één naar twee uur. Vrijwel  altijd live. Eveneens vaak met gasten of gast (mede) presentatoren. Die gasten, muzikanten (al dan niet uit Vlaardingen) en/of muziek- liefhebbers, ze geven net weer die andere inkijk op de muziek bij “For The Sake Of The Song”. Over de muziek gesproken:  -roots, (country)rock; southern- rock, folk, singer-songwriters, maar ook (oude) soul en blues, het komt allemaal voorbij en is bovenal nog maar weinig op de landelijke ‘schreeuwzenders’ te horen. Wèl bij Omroep Vlaardingen dus, bij o.a. ‘For The Sake’. Americana, en dus de vele stijlen die onder deze noemer zijn te rangschikken, rules! Ook geregeld aandacht voor concerten in de regio en daarbuiten, een blik op de charts (kwaliteitscharts én derhalve niet die gevuld worden met commerciële pulp, troep), en indien er gasten zijn: de (achter)grond verhalen die immer bij muziek te vertellen zijn.