Uitzending woensdag 22 november 2017
20-11-2017 om 15:49 uur | For the Sake of the Song | Leo Kattestaart

Opener is een track van The Watchman; Ad van Meurs (aka The Watchman) overleed kortgeleden op slechts 64- jarige leeftijd. Met 'Time To Travel' van zijn laatste album 'Dorset Moon' (2016) staan wij stil bij zijn overlijden. Voorts mooie songs van o.a. John Hiatt; David Olney en Jackson Browne. Album van de week is 'Incompatible Things' van Dick LeMasters. Tevens aandacht voor nieuw werk van o.a. Turnpike Troubadours en Dori Freeman.

For The Sake Of The Song, elke woensdagavond bij Omroep Vlaardingen van 19.00 uur tot 21.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Gestart in januari 2010, indertijd slechts één uurtje én onder de naam “From Austin & Everywhere”. Vaker niet live, dan wel. Vanaf maart 2015 de naam én het format gewijzigd; ook van één naar twee uur. Vrijwel  altijd live. Eveneens vaak met gasten of gast (mede) presentatoren. Die gasten, muzikanten (al dan niet uit Vlaardingen) en/of muziek- liefhebbers, ze geven net weer die andere inkijk op de muziek bij “For The Sake Of The Song”. Over de muziek gesproken:  -roots, (country)rock; southern- rock, folk, singer-songwriters, maar ook (oude) soul en blues, het komt allemaal voorbij en is bovenal nog maar weinig op de landelijke ‘schreeuwzenders’ te horen. Wèl bij Omroep Vlaardingen dus, bij o.a. ‘For The Sake’. Americana, en dus de vele stijlen die onder deze noemer zijn te rangschikken, rules! Ook geregeld aandacht voor concerten in de regio en daarbuiten, een blik op de charts (kwaliteitscharts én derhalve niet die gevuld worden met commerciële pulp, troep), en indien er gasten zijn: de (achter)grond verhalen die immer bij muziek te vertellen zijn.