Uitzending woensdag 15 november 2017
12-11-2017 om 21:57 uur | For the Sake of the Song | Leo Kattestaart

Eindelijk weer een nieuwe album van The Deep Dark Woods uit Canada; titel: 'Yarrow' (2017). Album van de week, dus! Voorts: nieuw werk van o.a. Rod Picott en Turnpike Troubadours en Quiet Hollers. Uiteraard ook uitstapjes naar een 'grijs' verleden, bijvoorbeeld met Gene Clark's 'White Light' (1971). Opener van het 1e uur is 'Back Home' van Mercy John, terwijl S.O.B. van Nathaniel Rateliff & The Night Sweats het 2e uur opent.

For The Sake Of The Song, elke woensdagavond bij Omroep Vlaardingen van 19.00 uur tot 21.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Gestart in januari 2010, indertijd slechts één uurtje én onder de naam “From Austin & Everywhere”. Vaker niet live, dan wel. Vanaf maart 2015 de naam én het format gewijzigd; ook van één naar twee uur. Vrijwel  altijd live. Eveneens vaak met gasten of gast (mede) presentatoren. Die gasten, muzikanten (al dan niet uit Vlaardingen) en/of muziek- liefhebbers, ze geven net weer die andere inkijk op de muziek bij “For The Sake Of The Song”. Over de muziek gesproken:  -roots, (country)rock; southern- rock, folk, singer-songwriters, maar ook (oude) soul en blues, het komt allemaal voorbij en is bovenal nog maar weinig op de landelijke ‘schreeuwzenders’ te horen. Wèl bij Omroep Vlaardingen dus, bij o.a. ‘For The Sake’. Americana, en dus de vele stijlen die onder deze noemer zijn te rangschikken, rules! Ook geregeld aandacht voor concerten in de regio en daarbuiten, een blik op de charts (kwaliteitscharts én derhalve niet die gevuld worden met commerciële pulp, troep), en indien er gasten zijn: de (achter)grond verhalen die immer bij muziek te vertellen zijn.