Dicks in Space over Yara, Koen Kegel en wc-papier
30-08-2020 om 14:35 uur | Dicks in Space | Tjerk van der Ende

De laatste zondag van de maand, dus weer een nieuwe uitzending van Dicks in Space. Het nieuws van de afgelopen maand komt op originele wijze voorbij in deze satirische en absurdistische show.

 

Hoe zit het bijvoorbeeld met de veiligheid bij het bedrijf Yara, waar een beperkte hoeveelheid ammoniumnitraat is opgeslagen, de explosieve stof die in Beiroet zorgde voor een enorme explosie. Verder aandacht voor de politieke ontwikkelingen van de afgelopen maand, met D66-voorman Koen Kegel in de hoofdrol.

 

Clowntje Pikkie blikt vooruit op de Bassie & Adriaan-tentoonstelling in het Museum Vlaardingen, Professor Dündrück verklaart de grote verkoop van vierlaags toiletpapier in Vlaardingen en John Curvers neemt een kijkje bij de anderhalve metercirkels op het grasveldje bij de Krabbeplas.

 

Verder is niet iedereen blij met de concerten op de tennisbaan bij het Unileverterrein, is er ruimte voor een complete 'Bohemian Rhapsoziek' en wordt de uitzending van Dicks in Space meermaals abrupt onderbroken met een verzoek.

 

Dicks in Space, elke laatste zondag van de maand te beluisteren op Omroep Vlaardingen, is te horen van 22.00 tot 23.00 uur.

Dicks in Space wordt elke laatste zondag van de maand uitgezonden op Omroep Vlaardingen.

 

Het programma wordt vanaf het prille begin gemaakt door een vast team. Tjerk van der Ende, Hidde van der Ende, Allard van der Hoek, Jorris Lemson, Jurriaan Lankhuijzen, Siebe van der Ende en Ester Janssen bespreken het lokale en landelijke nieuws aan de hand van sketches, typetjes en liedjes. Daarnaast is er genoeg ruimte voor absurde items.

 

Met name de lokale politiek is niet meer veilig. In het verleden bleek al dat menig raadslid geschikt is voor een persiflage.

 

Maar vergeet de gekkigheid niet, de totale verwarring, de bijzondere plotwendingen, de krankzinnige commercials, de geniale liedjes, de tenenkrommende situaties, de wonderlijke typetjes...