Dicks in Space over de nieuwe wethouder, roetveegpiet, NL-Alerts en het gebrek aan potjes
26-07-2020 om 14:23 uur | Dicks in Space | Tjerk van der Ende

Een nieuwe editie van het satirische en absurdistische radioprogramma Dicks in Space, vanavond om 22.00 uur op Omroep Vlaardingen.

 

Met aandacht voor actuele onderwerpen, zoals het gebrek aan potjes volgens burgemeester Bas Eenhoorn, de zoektocht naar de nieuwe D66-wethouder en de beslissing om over te stappen naar roetveegpiet.

 

Verder hadden veel mensen kritiek op het versturen van de NL-Alerts tijdens en na de grote brand bij afvalverwerker Renewi half juli. Ook aandacht voor zandsculpturen op het strand, deelscooters voor de deur en een ode aan 3 juli: wereldwijde Comic Sans-dag.

 

Dicks in Space is elke laatste zondag te beluisteren op Omroep Vlaardingen.

Dicks in Space wordt elke laatste zondag van de maand uitgezonden op Omroep Vlaardingen.

 

Het programma wordt vanaf het prille begin gemaakt door een vast team. Tjerk van der Ende, Hidde van der Ende, Allard van der Hoek, Jorris Lemson, Jurriaan Lankhuijzen, Siebe van der Ende en Ester Janssen bespreken het lokale en landelijke nieuws aan de hand van sketches, typetjes en liedjes. Daarnaast is er genoeg ruimte voor absurde items.

 

Met name de lokale politiek is niet meer veilig. In het verleden bleek al dat menig raadslid geschikt is voor een persiflage.

 

Maar vergeet de gekkigheid niet, de totale verwarring, de bijzondere plotwendingen, de krankzinnige commercials, de geniale liedjes, de tenenkrommende situaties, de wonderlijke typetjes...