Dicks in Space over vertrek Nieuwland, Tim Thiel vs. Desiree Curfs en propvolle terrassen
28-06-2020 om 14:57 uur | Dicks in Space | Tjerk van der Ende

Veel politiek in de juni-editie van Dicks in Space, op zondagavond van 22.00 tot 23.00 uur te beluisteren op Omroep Vlaardingen. Dicks in Space is het satirische en absurdistische radioprogramma van Omroep Vlaardingen, elke laatste zondag van de maand te beluisteren.

 

Nieuwland

Verrassend nieuws was het vertrek van wethouder Sebastiaan Nieuwland. De D66-wethouder was net een jaar in dienst en maakte bekend in september burgemeester te worden van Uitgeest. Nieuwland wordt de opperwethouder genoemd vanwege de portefeuille financiën. Het huidige begrotingstekort zorgt ervoor dat veel mensen het vertrek voelen alsof Nieuwland Vlaardingen wel heel makkelijk in de steek laat.

 

Tim Thiel vs. Desiree Curfs

Verder aandacht voor het duel Tim Thiel vs. Desiree Curfs. De Fractie Boers haalt regelmatig de discussie aan over Stroomopwaarts. Thiel schreef pittige stukjes over de organisatie, stelde dat Desiree Curfs een stalinistisch beleid voert en hij tekende een snorretje op haar foto. Hij bood op aanvraag zijn excuses aan, maar het lijkt erop dat Tim Thiel nog altijd bezig is met een fanatieke campagne om Desiree Curfs onderuit te halen.

 

Politiek in het theater

De gemeenteraad gaat weer fysiek vergaderen. Niet op het stadhuis, maar in de Stadsgehoorzaal. Hoe gaat zo'n theatrale raadsvergadering er aan toe?

 

Terrassen, Vulcaan en Gouden Leeuw

Verder aandacht voor de overvolle terrassen en het gebrek aan anderhalve meter afstand, de verbouwplannen van bierbrouwerij Vulcaan en de inval bij Café De Gouden Leeuw in Vlaardinger Ambacht. Ook nemen we een kijkje op het Stadsstrand en wonen we opnieuw een bijzondere kerkdienst bij van de bijzondere kerkgemeenschap.

 

Dicks in Space wordt elke laatste zondag van de maand uitgezonden op Omroep Vlaardingen.

 

Het programma wordt vanaf het prille begin gemaakt door een vast team. Tjerk van der Ende, Hidde van der Ende, Allard van der Hoek, Jorris Lemson, Jurriaan Lankhuijzen, Siebe van der Ende en Ester Janssen bespreken het lokale en landelijke nieuws aan de hand van sketches, typetjes en liedjes. Daarnaast is er genoeg ruimte voor absurde items.

 

Met name de lokale politiek is niet meer veilig. In het verleden bleek al dat menig raadslid geschikt is voor een persiflage.

 

Maar vergeet de gekkigheid niet, de totale verwarring, de bijzondere plotwendingen, de krankzinnige commercials, de geniale liedjes, de tenenkrommende situaties, de wonderlijke typetjes...