Country Behind The Dykes, zaterdag 27 juni 2020
26-06-2020 om 18:38 uur | Country Behind the Dykes | Leo Kattestaart

Morgenochtend, zaterdag 27 juni, heeft ‘Country Behind The Dykes’ een andere ‘baas’: technicus Bart Zandstra! Het is immers de laatste zaterdag van het kwartaal, dus Bart bedient niet alleen de ‘knoppen’, maar hij heeft ook de playlist samengesteld.

 

Benieuwd naar het resultaat? Gewoon luisteren is dan het devies! Maar om toch alvast een inkijkje te geven….toch een selectieve greep uit de playlist: u hoort muziek (veelal van weleer) van o.a.: Marty Robbins; Skeeter Davis; Don Gibson; Dolly Parton; Tom T. Hall én Tumbleweeds. In het ‘een- tweetje’, zo rond half twaalf, dan nog twee songs van Jim Ed Brown (‘The Old Lamplighter’ & ‘They Call The Wind Maria’, allebei uitgebracht in 1969/foto).

 

O ja, het zijn allemaal songs ‘vertaald’ van LP’s naar…MP3’s… Dus: met af en toe een kraakje! “De ziel van het Vinyl”, derhalve!

 

‘Country Behind The Dykes’ is iedere zaterdagochtend van 11 tot 12 uur te beluisteren via FM 107.8 (regio Vlaardingen) of via www.omroepvlaardingen.nl/live 

 

Country Behind The Dykes, elke zaterdagochtend bij Omroep Vlaardingen van 11.00 uur tot 12.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Al vanaf medio oktober 1996, alweer: “Country Behind The Dykes” bij Omroep Vlaardingen. Bedenker, samensteller én presentator John van den Berg heeft tot en met 15 oktober 2016 de ‘lijnen’ uitgezet voor dit programma om vervolgens het na de 1000ste uitzending voor gezien te houden; hoewel: indien gewenst, dan is John toch nog bij dit uurtje Country te horen, en wel als invaller. In dat geval: ‘een vertrouwd geluid’. Het vertrouwde qua muziek is overigens ook na oktober 2016 gebleven, maar dan wel met een ‘iets’ alternatiever (country)geluid. Naast de geijkte ‘sterren’ als Merle Haggard, Willie Nelson, Johnny Cash, Kitty Wells en Dolly Parton komen in de ‘nieuwe’ tijd immers ook namen als Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Tyler Childers, Margo Price en Nikki Lane af en toe voor op de playlist. De strekking van het programma is echter, zo menen wij, in tact gebleven; elke zaterdag opnieuw!