Dicks in Space over Hoekse Lijn, vreugdevuren en Venlo
29-09-2019 om 13:08 uur | Dicks in Space | Tjerk van der Ende

Na een korte zomerstop terug van weggeweest: Dicks in Space. Het satirische en absurdistische radioprogramma op Omroep Vlaardingen behandelt allerlei nieuwsonderwerpen die de afgelopen maand een rol speelden in Vlaardingen.

 

Zo is er uiteraard aandacht voor het heugelijke nieuws over de Hoekse Lijn. Hij rijdt! Is iedereen blij met de lijn? Ook herbeleven we ongelofelijk  succesvolle de 1018-viering van deze maand. Het was unaniem een belachelijk groot succes.

 

We behandelen het nieuws over de vreugdevuren, merken op dat raadsleden wel heel erg veel declareren. En we stellen de vraag waar de Polen heen moeten, nu De Valkenhof wordt gesloopt.

 

Om er een absurdistisch laagje overheen te gooien, doen we een uitstapje naar Venlo en duiken we zoals gebruikelijk ook nog even de kerk in.

 

Dicks in Space, elke laatste zondag van de maand tussen 22.00 en 23.00 uur op Omroep Vlaardingen.

Dicks in Space wordt elke laatste zondag van de maand uitgezonden op Omroep Vlaardingen.

 

Het programma wordt vanaf het prille begin gemaakt door een vast team. Tjerk van der Ende, Hidde van der Ende, Allard van der Hoek, Jorris Lemson, Jurriaan Lankhuijzen, Siebe van der Ende en Ester Janssen bespreken het lokale en landelijke nieuws aan de hand van sketches, typetjes en liedjes. Daarnaast is er genoeg ruimte voor absurde items.

 

Met name de lokale politiek is niet meer veilig. In het verleden bleek al dat menig raadslid geschikt is voor een persiflage.

 

Maar vergeet de gekkigheid niet, de totale verwarring, de bijzondere plotwendingen, de krankzinnige commercials, de geniale liedjes, de tenenkrommende situaties, de wonderlijke typetjes...