Country Behind The Dykes, zaterdag 21 september 2019
20-09-2019 om 22:07 uur | Country Behind the Dykes | Leo Kattestaart

Morgenochtend is John van den Berg weer eens de samensteller (én presentator) van het uurtje 'Country Behind The Dykes'! Hij begon immers een kleine 23 jaar geleden met dit programma en hij is nog steeds bereid om als invaller de honneurs bij CBTD waar te nemen.

 

En ook hij kiest voor een ‘een-tweetje’! Zo rond half twaalf hoort u dan ook een song van Chris Stapleton (foto), maar ook een van Chris’ eega: Morgane Stapleton. Verder heeft hij voor vanochtend zijn ‘oog’ laten vallen op muziek van o.a. Bill Yates; Catherine Britt; Jeffrey Martin (‘Dogs In The Daylight’; 2014); Miranda Lambert; Amos Lee (‘Arms Of A Woman’; 2005) én ook op ‘Always On My Mind’, en wel in een vertolking van Willie Nelson.

 

‘Country Behind The Dykes’ bij Omroep Vlaardingen; iedere zaterdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur te beluisteren via FM 107.8 (regio Vlaardingen) of via www.omroepvlaardingen.nl/live

 

 

Country Behind The Dykes, elke zaterdagochtend bij Omroep Vlaardingen van 11.00 uur tot 12.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Al vanaf medio oktober 1996, alweer: “Country Behind The Dykes” bij Omroep Vlaardingen. Bedenker, samensteller én presentator John van den Berg heeft tot en met 15 oktober 2016 de ‘lijnen’ uitgezet voor dit programma om vervolgens het na de 1000ste uitzending voor gezien te houden; hoewel: indien gewenst, dan is John toch nog bij dit uurtje Country te horen, en wel als invaller. In dat geval: ‘een vertrouwd geluid’. Het vertrouwde qua muziek is overigens ook na oktober 2016 gebleven, maar dan wel met een ‘iets’ alternatiever (country)geluid. Naast de geijkte ‘sterren’ als Merle Haggard, Willie Nelson, Johnny Cash, Kitty Wells en Dolly Parton komen in de ‘nieuwe’ tijd immers ook namen als Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Tyler Childers, Margo Price en Nikki Lane af en toe voor op de playlist. De strekking van het programma is echter, zo menen wij, in tact gebleven; elke zaterdag opnieuw!