Country Behind The Dykes, zaterdag 20 april 2019
19-04-2019 om 21:58 uur | Country Behind the Dykes | Leo Kattestaart

Morgenochtend heeft ‘Country Behind The Dykes’ de bedenker van het programma weer ‘ns als samensteller/presentator weten te strikken! John van den Berg, dus! Samen met technicus Bart Zandstra zal hij ongetwijfeld de luisteraar weer weten te verrassen.

 

Welnu, met o.a. Ollabelle (feat. Amy Helm); 2x Amos Lee; Iris Dement (foto); Joey & Rory; Travis Tritt; The Tractors en een fijn duet van Buddy Jewell & Miranda Lambert, is John, en dat mogen we op voorhand al stellen, erin geslaagd om een mooi, gevarieerd uurtje te ‘componeren’. En natuurlijk heeft hij ook gekozen voor een ‘een-tweetje’, namelijk: Nanci Griffith met ‘Gulf Coast Highway’ en de Zac Brown Band met ‘Highway 20 Ride’.

 

Kortom: morgenochtend, zaterdag 20 april, tussen 11.00 en 12.00 uur afstemmen @ Omroep Vlaardingen voor alweer een aflevering van ‘Country Behind The Dykes’; dat kan via FM 107.8 (regio Vlaardingen) of via www.omroepvlaardingen.nl/live/

 

Country Behind The Dykes, elke zaterdagochtend bij Omroep Vlaardingen van 11.00 uur tot 12.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Al vanaf medio oktober 1996, alweer: “Country Behind The Dykes” bij Omroep Vlaardingen. Bedenker, samensteller én presentator John van den Berg heeft tot en met 15 oktober 2016 de ‘lijnen’ uitgezet voor dit programma om vervolgens het na de 1000ste uitzending voor gezien te houden; hoewel: indien gewenst, dan is John toch nog bij dit uurtje Country te horen, en wel als invaller. In dat geval: ‘een vertrouwd geluid’. Het vertrouwde qua muziek is overigens ook na oktober 2016 gebleven, maar dan wel met een ‘iets’ alternatiever (country)geluid. Naast de geijkte ‘sterren’ als Merle Haggard, Willie Nelson, Johnny Cash, Kitty Wells en Dolly Parton komen in de ‘nieuwe’ tijd immers ook namen als Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Tyler Childers, Margo Price en Nikki Lane af en toe voor op de playlist. De strekking van het programma is echter, zo menen wij, in tact gebleven; elke zaterdag opnieuw!