Bestuurskracht, belazerde SP'ers en zoektocht naar stadsdichter
24-02-2019 om 15:21 uur | Dicks in Space | Tjerk van der Ende

Vanavond om 22.00 uur een nieuwe uitzending van Dicks in Space op Omroep Vlaardingen. Met aandacht voor allerlei actuele gebeurtenissen.

 

De politiek in Vlaardingen ontkomt ook deze keer niet aan de satirische en absurdistische reflectie van Dicks in Space. Er was weer genoeg op te merken: boze SP'ers die hun partij vaarwel zeggen, Ben Trooster en zijn frontale aanval op de burgemeester, belerende betogen van Erik van Pienbroek en Desiree de Jong en uiteindelijk een constructieve raadsavond waarbij met grote meerderheid een beslissing werd genomen...

 

Verder aandacht voor tribunes bij de Blankenburgtunnel, omgevallen heistellingen en wie wil er stadsdichter worden in Vlaardingen?

Dicks in Space wordt elke laatste zondag van de maand uitgezonden op Omroep Vlaardingen.

 

Het programma wordt vanaf het prille begin gemaakt door een vast team. Tjerk van der Ende, Hidde van der Ende, Allard van der Hoek, Jorris Lemson, Jurriaan Lankhuijzen, Siebe van der Ende en Ester Janssen bespreken het lokale en landelijke nieuws aan de hand van sketches, typetjes en liedjes. Daarnaast is er genoeg ruimte voor absurde items.

 

Met name de lokale politiek is niet meer veilig. In het verleden bleek al dat menig raadslid geschikt is voor een persiflage.

 

Maar vergeet de gekkigheid niet, de totale verwarring, de bijzondere plotwendingen, de krankzinnige commercials, de geniale liedjes, de tenenkrommende situaties, de wonderlijke typetjes...