Country Behind The Dykes, zaterdag 2 februari 2019
01-02-2019 om 08:48 uur | Country Behind the Dykes | Leo Kattestaart

‘Country Behind The Dykes’ kent morgenochtend, zaterdag 2 februari, slechts twee keer een uitstapje naar een ver verleden: ‘The Pilgrim, Chapter 33’ van Kris Kristofferson uit 1971 en ‘Carmelita’ van Linda Ronstadt uit 1977.

 

Voor het overige veel muziek van een recente datum, veelal van het voorbije jaar zelfs. Dit betekent derhalve, dat er nogal wat nieuwe namen op de playlist prijken; denk hierbij aan H.C. McEntire; Colter Wall; JP Harris; Caleb Caudle en Sam Outlaw. Ook het ‘een-tweetje’, zo rond half twaalf, is in ‘handen’ van een relatieve nieuwkomer, namelijk: Cody Jinks. Van zijn vorig jaar verschenen album ‘Lifers’ (foto) hoort u twee tracks.

 

Met Rosanne Cash, met een song van haar recent verschenen album ‘She Remembers Everything’, is er dan toch ook nog een gevestigde naam, terwijl de klassieker deze keer van Kathy Mattea is, en wel met haar versie van ‘Ode To Billie Joe’. Het origineel is van Bobby Gentry uit 1967.

 

‘Country Behind The Dykes’ bij Omroep Vlaardingen, elke zaterdagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur @ FM 107.8 (regio Vlaardingen) of via www.omroepvlaardingen.nl/live/

 

Country Behind The Dykes, elke zaterdagochtend bij Omroep Vlaardingen van 11.00 uur tot 12.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Al vanaf medio oktober 1996, alweer: “Country Behind The Dykes” bij Omroep Vlaardingen. Bedenker, samensteller én presentator John van den Berg heeft tot en met 15 oktober 2016 de ‘lijnen’ uitgezet voor dit programma om vervolgens het na de 1000ste uitzending voor gezien te houden; hoewel: indien gewenst, dan is John toch nog bij dit uurtje Country te horen, en wel als invaller. In dat geval: ‘een vertrouwd geluid’. Het vertrouwde qua muziek is overigens ook na oktober 2016 gebleven, maar dan wel met een ‘iets’ alternatiever (country)geluid. Naast de geijkte ‘sterren’ als Merle Haggard, Willie Nelson, Johnny Cash, Kitty Wells en Dolly Parton komen in de ‘nieuwe’ tijd immers ook namen als Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Tyler Childers, Margo Price en Nikki Lane af en toe voor op de playlist. De strekking van het programma is echter, zo menen wij, in tact gebleven; elke zaterdag opnieuw!