Hoe maak je van de politieke crisis überhaupt een Dicks in Space?
24-11-2018 om 13:30 uur | Dicks in Space | Tjerk van der Ende

Een raadsprogramma wat de SP niet steunt, wethouder Arnout Hoekstra die daarop vertrekt (heeft hij niet iets achter de hand?), de burgemeester die bedreigt wordt vanwege vreugdevuren en de fractie ONS die daarna uit elkaar klapt. Het lijkt wel een sprookje, of een soap.

 

Programmamaker Tjerk van der Ende van Dicks in Space is ten einde raad: ,,Misschien moeten we de raadsvergaderingen integraal uitzenden. Dan heb je al een Dicks in Space." Hoe kan je iets wat zo aan belachelijkheden aan elkaar hangt nog vertalen naar een satirisch en absurdistisch overzicht van de afgelopen maand? Bijna onmogelijk. Toch doet het team van Dicks in Space een poging.

 

,,En gelukkig kunnen we ook nog even aan de slag met de Moermanboerderij en een achterlijk idee zoals een Bassie & Adriaanpretpark..." Dicks in Space is zondagavond om 22.00 uur te beluisteren en uiteraard terug te luisteren via deze website.

Dicks in Space wordt elke laatste zondag van de maand uitgezonden op Omroep Vlaardingen.

 

Het programma wordt vanaf het prille begin gemaakt door een vast team. Tjerk van der Ende, Hidde van der Ende, Allard van der Hoek, Jorris Lemson, Jurriaan Lankhuijzen, Siebe van der Ende en Ester Janssen bespreken het lokale en landelijke nieuws aan de hand van sketches, typetjes en liedjes. Daarnaast is er genoeg ruimte voor absurde items.

 

Met name de lokale politiek is niet meer veilig. In het verleden bleek al dat menig raadslid geschikt is voor een persiflage.

 

Maar vergeet de gekkigheid niet, de totale verwarring, de bijzondere plotwendingen, de krankzinnige commercials, de geniale liedjes, de tenenkrommende situaties, de wonderlijke typetjes...