Over een maand zijn de gemeenteraadsverkiezingen! Hoe werkt dat?
20-02-2018 om 20:13 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Over een maand gaan we naar de stembus om onze stem uit te brengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente roept Vlaardingers op om te stemmen en hoopt ook veel jongeren te zien die dat dit jaar voor het eerst doen. Ook heeft de gemeente de campagne ‘Stemmen? Lekker belangrijk! Best wel, ja’ bedacht om Vlaardingers aan te sporen.

 

Politieke partijen voeren campagne

Veel Vlaardingers weten nog niet waar hun stem naar toe gaat. Daarom gaan de politieke partijen in Vlaardingen de komende maand campagne voeren voor hun partij. De kandidaat-raadsleden gaan met elkaar in debat en presenteren zich voor de Vlaardingers. Op 6 maart is er een Politiek Jongerendebat georganiseerd en op 7 maart organiseert Vlaardingen in Beweging Het Sportiefste Debat van Vlaardingen. Verder lopen flyerteams rond om inwoners te informeren over de standpunten van de politieke partijen. 

 

Stemwijzer

Naast de campagne die politiek partijen voeren, is de Stemwijzer ook een veel gebruikt hulpmiddel tijdens de verkiezingstijd. Door 29 stellingen te beantwoorden, wordt bepaald welke van de veertien partijen het beste bij jou past. Bekijk hier de Stemwijzer.

 

Meer info?
Op hoewerktstemmen.nl wordt uitgelegd hoe het stemmen werkt. Wie vragen heeft overstemmen, kan kijken op de site van de gemeente. In de onderstaande video wordt verteld waarom stemmen belangrijk is.