Verslag sv CWO versus SVS (inhaalwedstr. 2e kl. D, za.)
14-10-2020 om 09:17 uur | Redactie

Een uurtje na de zoveelste persconferentie van premier Rutte c.s. -een persconferentie met verscherpte maatregelen- werd er gisteravond toch nog op de diverse velden afgetrapt; voorlopig voor het laatst, dus. Op het programma: diverse inhaal- en bekerwedstrijden. Ook aan het Trimpad, Park Nieuwlant; daar ontving sv CWO voor een inhaalbeurt SVS uit Capelle aan den IJssel. Onder leiding van scheidsrechter Greveling werd het geen hoogstaande, maar best wel een vermakelijke wedstrijd.

 

Het resultaat, een 1-1 eindstand, zal vooral bij de thuisploeg voor de nodige teleurstelling gezorgd hebben; immers: vlak voor het eindsignaal kreeg de ploeg van Jeff Stans een (terechte) strafschop toegekend. Een uitgelezen kans derhalve om de volle buit alsnog in Vlaardingen te houden. Spits Rick van der Struis, meestal koel en doeltreffend met dergelijke klusjes, faalde echter door de ‘pingel’ weinig accuraat in te schieten; hij gaf zodoende SVS- doelman Patrick Nieuwerf de kans om zijn te zachte inzet tot een hoekschop te verwerken.

 

Op dat moment was de stand al even 1-1 en dat was op zich een wonder, want vooral in de 1e helft kregen beide teams nogal wat kansen dan wel mogelijkheden. Ook de respectieve defensies hadden een aandeel, want er werden nogal eens wat presentjes uitgedeeld. Tussen de 19e minuut en 22ste minuut had SVS tot 3x toe een kans om op voorsprong te komen, doch het was CWO- doelman Leroy Goedhoop die steeds paraat was om het gevaar te bezweren. Goedhoop had sowieso de nodige reddingen nodig om zijn ploeg in de race te houden. Aan de andere kant had zijn SVS- collega Nieuwerf het iets minder druk, maar dat betekende niet dat CWO zich geen kansen en mogelijkheden wist te verschaffen. In de 25ste minuut mocht Rick van der Struis bijvoorbeeld, dit na een slippertje van SVS- verdediger Bob Sonnevelt, alleen op het vijandelijke doel af; zonder het beoogde resultaat.

 

In het 2e bedrijf wat minder kansen over en weer, maar wel met CWO als de ploeg die naarmate de wedstrijd vorderde het meest aanspraak leek te gaan maken op een voorsprong. Waar SVS de bovenkant van de lat boven Goedhoop wist te vinden, daar eindigde even later een gekraakt schot van Mike van der Meer op de paal. De voorsprong voor CWO kwam er toch; in de 64ste minuut was het Obeida Kadri die, dit na een goede combinatie aan de linkerzijde van de invallers Jeroen vd Swaluw en Gillian Fortes, de trekker over mocht halen: 1-0. Het had er vervolgens alle schijn van dat CWO zou aanzetten voor meer, maar dat was buiten het opportunisme van de tegenstander gerekend. In de 71ste minuut was het Tim de Bruin die aan de rechterzijde plots door kon gaan en tegen zijn inzet was zelfs Leroy Goedhoop niet bestand: 1-1. Met de gemiste pingel van Van der Struis als grootste kans op winst, zochten 22 acteurs na het laatste fluitsignaal van Greveling even voor 22.00 uur de kleedkamers op. Voor wat betreft het spelen in wedstrijdverband dus voorlopig voor het laatst….

 

(bij de foto: CWO- verdedigers Jordi de Bruin en Steven de Brito duelleren met SVS- aanvaller Joran van Opstal; foto: Klaas Bloem).

 

Uitslagen van gisteren (Vlaardingse clubs):                                                                                  Hellevoetsluis - CION 2-0 (ook 2e kl. D); beker: VFC/za - UVS 0-2 en VVSB-Zwaluwen 1-4.