Verslag Zwaluwen vs. Achilles Veen (Hoofdklasse A)
10-10-2020 om 23:36 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Zwaluwen mocht vandaag eindelijk weer eens de wei in; een erg natte wei. Kijkend naar de -gemankeerde- ranglijst dan zou tegenstander Achilles Veen weleens een maatje te groot kunnen blijken; immers: Achilles stond op plek twee met 13 punten uit vijf wedstrijden en Zwaluwen, met 0 uit 3, op een plek in de kelder van de Hoofdklasse A. De laatste officiële wedstrijd van de bewoners van de Zwaluwenlaan dateerde tot aan vandaag alweer van 19 september: 6-1 verlies bij sc Feyenoord.

 

Tegenstander Achilles Veen, dit seizoen getraind door ex- NAC doelman John Karelse, had dus al meer wedstrijden in de benen. Tijdens de 1e helft was er echter maar weinig verschil te merken waar het wedstrijd- ritme betrof. De bezoekers toonden zich wellicht iets gevaarlijker en wat bedachtzamer in de opbouw, de thuisploeg stelde daarentegen het nodige enthousiasme en felheid tegenover. De eerste speldenprikken waren dan ook van de mannen van trainer De Zeeuw; in de beginfase claimde Zwaluwen tot 2x toe een strafschop, maar arbiter Remon Tulen zag dat anders. Tussen deze twee momenten in waren de bezoekers in de 5e minuut overigens al wel op voorsprong gekomen. Het was Niek Wilborts die een voorzet van rechts (van Thomas Schilders) achter keeper Michael de Leeuw wist te werken: 0-1.

 

De daaropvolgende periode ging Zwaluwen naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar diende daarbij alert te blijven op de counters van Achilles Veen. Jazzy Adams nam namens de thuisploeg het vijandelijke doel in de 23ste minuut onder vuur, doch zijn inzet mistte de gewenste precisie. Aan de andere zijde was Maarten Boddaert dicht bij een 2e Veense treffer; zijn kopbal ging echter juist voorlangs. In de 33ste minuut wist Zwaluwen dan toch de op dat moment verdiende gelijkmaker te scoren. Het was routinier Adair Veiga Lopes die met een snel genomen vrije trap werd weggestuurd; hij faalde oog-in oog met doelman Jan Schimmel niet. Deze 1-1 stand zou ook de rust halen.

 

De 2e helft toonde Achilles Veen zich over het algemeen wat sterker. In de gestaag vallende regen schakelde de bezoekers duidelijk een tandje bij, dit mede doordat invaller Zain Moghal (voor Rico Geeroms) vanaf de rechtsachter- positie voor de nodige aanvallende impulsen zorgde. Het was mede aan een paar goede reddingen van Zwaluwen- goalie De Leeuw te danken dat Zwaluwen in de wedstrijd bleef; de spaarzame Vlaardingse tegenstoten leverde daarbij niet echt veel gevaar op. In 68ste minuut was het Remon Koenen die een voorzet van Moghal binnenkopte: 1-2. De thuisploeg herpakte zich na deze tegenslag echter direct, want nog geen twee minuten later ontstond er na een corner een scrimmage voor het doel van Schimmel en het was weer Adair Veiga Lopes die vanuit deze onoverzichtelijk situatie het leder wist binnen te schuiven: 2-2.

 

Achilles Veen zette aan voor de laatste 20 minuten, maar vooralsnog zonder succes. Thomas de Man zag een inzet via de bovenkant van de lat over het doel verdwijnen en anders bleek De Leeuw wel een sta-in-de-weg. Tot aan de extra tijd, want toen was het toch Achilles Veen dat de volle buit naar zich toe wist te trekken. Het was Maarten Boddaert (weer op aangeven van Moghal) die de winnende wist te scoren. En dat was best wrang voor de thuisploeg, want hoewel de zege van Achilles Veen niet helemaal onverdiend was, daar had Zwaluwen alleen al vanwege de getoonde passie & tomeloze inzet ook wel een punt verdiend. Een ietwat zure nederlaag, derhalve.

 

(bij de foto: de 1-1 van Adair Veiga Lopes wordt uitbundig gevierd; foto: Mischa Keemink)