Kort verslag TEC versus Excelsior M.; 2e divisie (26 sept. '20)
26-09-2020 om 23:34 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Excelsior Maassluis begon in Tiel tegen TEC met Devin Plank als vervanger van de geschorste Vincent van den Berg. Al in de 2e minuut liep de formatie van trainer Dogan Corneille achter de feiten aan toen een misverstand tussen verdediger Sefa Kurt en goalie Jean-Paul van Leeuwen Kevin Starling in staat stelde om TEC op voorsprong te zetten.

 

Op het half uur was het dezelfde Starling die aan de rechterzijde vrij werd gespeeld; met een schot in de verre hoek liet hij Van Leeuwen opnieuw kansloos. Excelsior M. stelde hier gedurende het 1e bedrijf weinig tegenover; het oogde slordig.

 

Na de thee was dat anders. Een aandringend Excelsior M. ging op zoek naar de aansluitingstreffer, en die kwam er al in de 54ste minuut toen Marius van Mil (hij weer!) een voorzet van Sekou Sylla richting doel kopte; daar TEC- doelman Nick Leijten deze inzet slechts deels wist te pareren was het dezelfde Van Mil die ook de rebound voor zijn rekening nam: 2-1. In de resterende tijd probeerde de bezoekers het verkregen overwicht in een gelijkmaker te vertalen, maar diende ook alert te zijn op de counters van de thuisploeg. Eenmaal stond de paal de 3-1 in de weg. In de extra tijd was het toch prijs. De boomlange spits Junior Ebobo wist op aangeven van Rodney Hofman de 3-1 op het scorebord te laten aantekenen.

 

(bij de foto: Excelsior M.- aanvaller Marius van Mil tikt in de 54ste minuut de aansluitingstreffer uit een rebound binnen; foto: Harry Noordhof; bron scoreverloop: Dick van der Kooij).

 

Volgende week, 3 oktober, speelt Excelsior M. thuis tegen Jong FC Volendam; aanvang: 15.00 uur.