Verslag Excelsior M. - v.v. Katwijk; 2e divisie (5 sept. '20)
05-09-2020 om 21:04 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

De competitiestart van Excelsior Maassluis heeft geen positief resultaat opgeleverd. Aan de Lavendelstraat werd tegen titelpretendent vv Katwijk vrij kansloos verloren: 0-2. Na een aftastend begin bleek al snel dat het team van trainer Dogan Corneille moeite had om onder de druk van het hoog storende vv Katwijk uit te voetballen.

 

In de beginfase kregen beide ploegen een vrije trap op een gunstige positie te nemen; Katwijk- captain Robbert Susan kwam bij zijn poging in de 2e minuut niet verder dan de muur, terwijl Youri de Winter, de laatste aanwinst van Excelsior M, in de 11e minuut zijn poging over zag zeilen. In de 21e minuut was het Killian van Mil die namens de bezoekers van afstand mocht uithalen, maar goalie Jean-Paul van Leeuwen redde, dit ten koste van een hoekschop, fraai. Het bleek uitstel van executie, want in de 27ste minuut was het linksachter Paul Kok die vanaf de middenlijn een rush mocht inzetten, die door de meelopende Youri de Winter pas op de achterlijn én in de ‘zestien’ onreglementair werd gestuit; strafschop was de gedecideerde beslissing van scheidsrechter Jerome Vries. En zo’n klusje is meestal wel aan Robbert Susan besteed. Hij faalde niet: 0-1. Zes minuten later stond, zoals later bleek, ook de 0-2 eindstand op het scorebord. In de 33e minuut was het Robbert Susan die spits Tim Freriks de ruimte instuurde en deze vervanger van de afwezige Marciano Mengerink faalde oog-in-oog met Van Leeuwen niet: 0-2. Tot aan de thee waren er geen noemenswaardige momenten meer op te tekenen of het zou de vraag om een pingel moeten zijn toen Vincent van den Berg naar de grond ging. Scheidsrechter Vries zag echter geen overtreding in de buiteling van de Excelsior- middenvelder. Dezelfde Van den Berg kreeg luttele minuten later terecht geel na een vrij onbesuisde tackle.

 

Na de pauze beet Excelsior M. wat meer van zich af zonder echt tot uitgespeelde kansen te komen. Katwijk drong in de periode ook wat minder aan. Toch kwam de thuisploeg nog tot 2x toe dicht bij de gewenste aansluitingstreffer. Eerst was het Redouan Ouali die van ruim 20 meter afstand de kruising teisterde, terwijl zo’n 10 minuten later Marius van Mil dit kunstje herhaalde door met een fraaie krul het ‘houtwerk’ op vrijwel dezelfde plaats te raken. Tussendoor vond Ouali overigens ook nog Katwijk- keeper Boy de Jong op zijn weg bij een andere poging van afstand. De daaruit voortkomende hoekschop leverde, net als vrijwel alle verkregen corners, geen echt doelgevaar op. Zo eindigde, dit na de nodige wissels in de resterende tijd, deze seizoens- ouverture voor de manschappen van Dogan Corneille dus in mineur.

 

(bij de foto: Excelsior M.- aanvaller Marius van Mil in duel met Kay Blokland en Robbert Susan; foto: Harry Noordhof)

 

Volgende week wacht Excelsior M. de lastige uitwedstrijd tegen GVVV, in Veenendaal.