Nu ook drinkwater tappen aan de Hoevenronde en aan het Erasmusplein
03-09-2020 om 15:28 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Investeren in een gezonde toekomst van de Vlaardingse jeugd en jongeren? In Vlaardingen doen we dit onder andere door het stimuleren van het drinken van water. In de buurt van scholen en speel- en sportplekken staan openbare drinkwatertappunten, waar jongeren hun dorst makkelijk kunnen lessen met kraanwater en daardoor niet in de verleiding komen om bijvoorbeeld frisdrank te kopen. Afgelopen week zijn er twee nieuwe openbare drinkwatertappunten geplaatst: langs het fietspad aan de Hoevenronde bij Scouting Allart van Heemstede en op het Erasmusplein tegenover IKC De Wereldwijzer.


Het aanleggen van drinkwatertappunten is onderdeel van het uitvoeringsprogramma van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Water drinken is belangrijk, want water is gezond, goedkoop en bevat geen calorieën. Evides Waterbedrijf zorgt voor de aanleg en het jaarlijkse onderhoud van de drinkwatertappunten. De twee nieuwe drinkwatertappunten volgen in een reeks van eerder aangelegde drinkwatertappunten in de stad. Hier vind je de andere al geplaatste watertappunten in Vlaardingen:


- Klauterwoud (Broekpolder)
- Speeltuin Marnixplantsoen (Westwijk)
- Speeltuin Lissabonweg (Holy)
- Speeltuin Kindervallei (Holy)
- Park ‘t Nieuwelant (Babberspolder)
- Skatepark Oranjepark (Centrum)
- Hoek Waalstraat en Paterstraat (Centrum)
- Fietspad Kooikersweg (Broekpolder).


JOGG Vlaardingen staat voor een gezonde jeugd en een gezonde toekomst. Eén op de acht kinderen in Nederland is te zwaar. Daar kunnen kinderen zelf niet altijd wat aan doen. De JOGG-aanpak is daarom een lokale, integrale en duurzame aanpak gericht op kinderen en jongeren van 0 tot 19 jaar en hun omgeving. Het doel is een gezonder gewicht en een gezonde leefstijl. Meer weten? Kijk op www.joggvlaardingen.nl.

 

Foto: (c) JOGG Vlaardingen