De laatste Komkommeren met Tjerk en Yke
28-08-2020 om 08:12 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Het einde van een bijzondere zomer is in zicht. De scholen gaan weer beginnen, het werk wordt weer opgepakt, de vakantieperiode is ten einde. Dat betekent ook: de laatste Komkommeren met Tjerk en Yke. En waar de ‘komkommerperiode’ snikheet en zonovergoten begon, eindigt deze met grauwe luchten en volop buien. Dus ook voor de laatste uitzending van deze zomer verhuizen Tjerk van der Ende en Yke Takens naar de Vulcaan Bierbrouwerij.

 

Vanaf 17.00 uur ontvangen de heren dé burgervader van de stad: Bas Eenhoorn. Verder zijn Bob van Rutten en Rik Reijnart te gast. Hun bedrijf Show en Zo vierde enkele maanden geleden het vijftienjarig jubileum, maar kende ook moeilijke tijden door de coronaperikelen.

 

Tot slot schuiven Renske Verbeek en Rory Dickhoff aan, dé gezichten van de Stadsgehoorzaal en de Kroepoekfabriek. Bovendien is Rory Dickhoff een van de initiatiefnemers voor het Stadsstrand. Dus het wordt ook een slot volop terugkijkmomenten.

 

Tot slot is de voorzitter van VMHC-Pollux, Adka van Osnabrugge, te gast. De afgelopen weken bleken er regelmatig hockeyende jongeren op het Stadsstrand te zitten ten tijden van Komkommeren. Dat riep met name bij niet-hockeyer Yke veel vragen op over de hockeycultuur in Vlaardingen. Alle ruimte om dat te vragen en aan wie kan je dat nou beter doen dan aan de voorzitter?

 

Komkommeren met Tjerk en Yke is ook deze laatste vrijdag te beluisteren van 17.00 tot 20.00 uur via 107.8 FM, www.omroepvlaardingen.nl of DAB+.