Politiek, muziek en sport in komkommeren
20-08-2020 om 07:21 uur | Redactie

Weer terug op het strand: Komkommeren! De een-na-laatste uitzending van seizoen 1 van Komkommeren met Tjerk en Yke keert na een noodgedwongen uitstuif (vorige week in de Vulcaan-bierbrouwerij) terug naar het Stadsstrand, waar ook deze week weer uiteenlopende gasten worden ontvangen.

 

In Komkommeren ondervragen Tjerk en Yke vrijdag 21 augustus wethouder Sebastiaan Nieuwland. Vanaf 17.00 uur is hij te gast voor een persoonlijk gesprek. Uiteraard zullen de financiële situatie van de gemeente Vlaardingen én zijn aanstaande vertrek naar Uitgeest – waar hij burgemeester wordt – ook voorbij komen. Verder te gast is zangeres Rita Young, de vrouw die veel ouderen in Vlaardingen met succes een hart onder de riem steekt. Haar optredens in verzorgingshuizen worden nog altijd warm ontvangen. Waar haalt Rita de drive vandaan om door te blijven gaan?

 

Tot slot is de voorzitter van VMHC-Pollux, Adka van Osnabrugge, te gast. De afgelopen weken bleken er regelmatig hockeyende jongeren op het Stadsstrand te zitten ten tijden van Komkommeren. Dat riep met name bij niet-hockeyer Yke veel vragen op over de hockeycultuur in Vlaardingen. Alle ruimte om dat te vragen en aan wie kan je dat nou beter doen dan aan de voorzitter?

 

Gesprekken en spelletjes met de gasten worden afgewisseld met sfeerreportages op het strand. De presentatie is in handen van Tjerk van der Ende en Yke Takens.

Komkommeren met Tjerk en Yke is tot en met eind augustus elke vrijdag te beluisteren van 17.00 tot 20.00 uur via 107.8 FM, www.omroepvlaardingen.nl of DAB+.