Loopt Vlaardingen € 160.936 aan toeristenbelasting mis?
10-07-2020 om 17:15 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Nu het politieke seizoen is afgesloten en de zomervakantie aanbreekt, bereikte de redactie van Omroep Vlaardingen het volgende:

Loopt Vlaardingen € 160.936 aan toeristenbelasting mis?

 

De maatregelen in Nederland omtrent het Coronavirus worden steeds verder versoepeld. Na de intelligente lockdown ondervinden veel ondernemers schade van de getroffen maatregelen en de economie lijdt stevig onder het COVID-19 virus. De grootste klap is uitgedeeld in de reisbranche. Door alle reisbeperkingen komen grote en kleine partijen in deze sector in de financiële problemen. Maar hoe groot zijn de gevolgen lokaal in Vlaardingen door het verminderd toerisme? Op basis van cijfers van het CBS en het NBTC heeft het Centrum voor Geldzaken onderzoek laten uitvoeren naar de lokale vermindering van de ontvangen toeristenbelasting. Daarnaast wordt er een lokale vergelijking gemaakt met 2019.

 

Volgens de onderzoeken zou Vlaardingen in 2020 als gevolg van de coronacrisis € 160.936 aan toeristenbelasting mislopen. Onze buurgemeente Schiedam zou € 24.490 mislopen. Schiedam heft sinds 1 juli j.l. toeristenbelasting.

 

Voor meer informatie en het volledige onderzoek verwijzen wij u naar:
https://www.centrumvoorgeldzaken.nl/onderzoek-toeristenbelasting-2020/