De Kwakel vaart weer!
01-07-2020 om 15:05 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Vanaf vrijdag 3 juli is veerpont de Kwakel op de Foppenplas weer in de vaart.

De start van het seizoen is dit jaar opgeschoven van april naar juli i.v.m. de Coronamaatregelen. In aangepaste vorm gaat de Kwakel weer varen volgens de reguliere dienstregeling. Om voor de vrijwillige schippers en de bezoekers een veilige overtocht te waarborgen gelden er aangepaste voorwaarden. Zo geldt de 1,5 meter afstand, is er ruimte voor max. 5 bezoekers, dient er gepast betaald te worden en is er geen wisselgeld beschikbaar.

De verminderde capaciteit maakt dat er een beperkt aantal passagiers mee kan op het schip. Bij mooi weer kan dit tot langere wachtrijen en –tijden leiden.  Bij mooi weer wordt er met nadruk gevraagd om goed te overwegen of u van de dienst gebruik wil maken en anders in te stellen op een eventuele wachttijd. Op de “Staatsbosbeheer Hof van Delfland” Facebook-pagina worden bezoekers op de hoogte gehouden van de laatste stand van zaken. Boswachter Lisa: ‘Wij zijn blij dat de Kwakel in aangepaste vorm weer kan varen. Het vormt een belangrijke en zeer gewaardeerde recreatieve schakel in Midden-Delfland. Om de gezondheid van zowel de schippers als de bezoekers te kunnen waarborgen willen wij u vriendelijk, maar dringend vragen om de aanwijzingen van de schippers op te volgen en de corona-veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.’

 

De Kwakel is een veerpontje voor voetgangers en fietsers die in opdracht van Coöperatief Beheer Groengebieden Midden-Delfland vaart. In de zomer vormt het pontje een belangrijke schakel in het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelroutes in de regio. De pont wordt beheerd door Staatsbosbeheer en gerund door vrijwilligers. Zonder de inzet van deze vrijwilligers zou De Kwakel niet kunnen bestaan. Een groep van bijna 30 vrijwillige schippers vaart gedurende deze Coronatijd personen met of zonder fiets over, met maximaal 5 personen. De groep enthousiaste schippers is weer klaar voor een nieuw vaarseizoen!

 

Het pontje vaart normaal 170 dagen per jaar op en neer van de polder- en natuurgebieden van Midden-Delfland naar de bosrijke Broekpolder in Vlaardingen, met een tussenstop bij Eetcafé het Jachthuis. Tot en met september vaart De Kwakel elke dag van 11:00 tot 17:50, in oktober alleen in de weekenden.

 

Meer informatie kunt u vinden op www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/midden-delfland/toegankelijkheid

Foto: (c) Vincent van den Hoven Fotografie en Film