Uitreiking Geuzenpenning in besloten kring vanwege coronavirus
13-03-2020 om 15:24 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Het programma rond de uitreiking van de Geuzenpenning van vrijdag 13 maart in Vlaardingen is sterk afgeslankt. Aanleiding is de landelijke maatregel om alle evenementen met meer dan honderd personen af te gelasten. 

 

De Geuzenpenning is in besloten kring in de Oude Hal van het stadhuis van Vlaardingen uitgereikt aan Yahya Assiri die de Geuzenpenning namens de Saoedische mensenrechtenorganisatie ACPRA in ontvangst nam. In de Oude Hal van het stadhuis gaven Kathleen Ferrier, voorzitter Stichting Geuzenpenning, Sinan Can en Yahya Assiri hun toespraken. Voorafgaand aan de uitreiking van de Geuzenpenning hebben bestuursleden van de stichting Geuzenpenning in besloten kring bloemen gelegd bij de Geuzengraven op de Emaus Begraafplaats. 

 

De Geuzenpenning, een initiatief van de stichting Geuzenpenning, wordt jaarlijks toegekend als eerbetoon aan mensen en organisaties die zich inzetten voor de mensenrechten en die zich verzetten tegen dictatuur, discriminatie en racisme.  

 

Omroep Vlaardingen zendt op 13 maart tussen 16.00 uur en 17.00 uur een compilatie uit van de plechtigheden rond de uitreiking van de Geuzenpenning 2020.