Burgemeester Jetten weg uit Vlaardingen
05-12-2019 om 21:38 uur | Redactie

Annemiek Jetten treedt per direct af als burgemeester van Vlaardingen. "Het huidige politieke klimaat in Vlaardingen vraagt om een bestuursstijl die niet volledig aansluit bij de kwaliteiten van Jetten", schrijft de gemeente op haar website. Er wordt gezocht naar een burgemeester met een andere stijl.


"Bijna drie jaar geleden werd ik door de Koning benoemd tot uw burgemeester in deze levendige stad", laat Jetten zelf via de website van de gemeente weten. "In de afgelopen periode heb ik mij met veel energie en liefde voor u ingezet."

 

Jetten koestert mooie herinneringen aan het jubeljaar 2018 waarin de Slag bij Vlaardingen herdacht werd. "Maar er waren ook moeilijke momenten, nare gebeurtenissen en situaties waarin ik zorg en troost kon bieden."

 

Bart Bikkers (VVD) neemt de komende tijd de taken van Jetten over. Burgemeester Jetten wilde na haar schriftelijke verklaring geen toelichting geven op haar verrassende besluit. PvdA-raadslid Stefanie Solleveld en partijgenoot van Jetten is geschokt door het besluit. "Een totale verrassing en een slechte timing", reageerde ze.