DSW spoort ouders aan om met kinderen naar tandarts te gaan
07-09-2019 om 09:22 uur | Redactie

De Schiedamse zorgverzekeraar DSW gaat na een "succesvolle proef" in Schiedam ook ouders in Vlaardingen en Maassluis aansporen om met hun kinderen naar de tandarts te gaan.


De zorgverzekeraar stuurde afgelopen jaar driehonderd Schiedamse vaders en moeders een brief om ze attenderen op de halfjaarlijkse, gratis tandartscontroles voor kinderen tot 18 jaar. Ruim veertig procent heeft daar volgens DSW gebruik van gemaakt. "Behoorlijk succesvol dus," zegt Aad de Groot van DSW.  

Vanaf december kunnen daarom ook ouders in Vlaardingen en Maassluis een brief verwachten. 

 

Gratis controles
 

Volgens De Groot zijn de controles van groot belang: "Preventieve mondzorg is belangrijk voor de algehele gezondheid van een kind. Daar kun je een hoop ellende mee voorkomen. Maar we merkten dat best veel ouders er geen gebruik van maken. Waarschijnlijk omdat ze niet weten dat het gratis kan of dat ze niet gewend zijn om hun gebit te laten controleren door een tandarts."

 

De ouders die worden aangeschreven, hebben een ziektekostenverzekering bij DSW. Ze kregen bij de brief ook een lijst met tandartsen en kindertandartsen. Bron: RTV Rijnmond