Stille tocht voor Lisa
22-07-2019 om 07:58 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Ruim honderd mensen liepen zaterdagavond mee met een stille tocht voor de 25-jarige Lisa uit Vlaardingen. Zij werd deze week vermoord door haar ex-vriend. De tocht startte om 19:00 uur bij de Krabbeplas.

 

Het eerbetoon eindigde bij het huis van Lisa aan de Van ‘t Hoffstraat. Op dat adres vond ook de steekpartij plaats die haar fataal werd.  Initiatiefnemer Dylan Ridenberg: "Ik heb deze tocht georganiseerd omdat ik Lisa een waardig afscheid gun. Ik hoop dat ze niet zomaar vergeten wordt. Dit heeft ze verdiend." Ridenberg had in het verleden een relatie met de jonge vrouw. Hij omschrijft hij haar als 'lief, eigenwijs, een beetje gek en met een hart van goud'. "Ik ben altijd van haar blijven houden."

 

Ook de familie van Lisa liep mee in de stille tocht. In een smsje aan Dylan Ridenberg vertelt de moeder wat volgens haar de aanleiding voor het drama was: de ex van Lisa was agressief. "Lisa was smoorverliefd op hem, maar ze werd gebruikt door hem. Zelfs haar salaris gaf ze aan hem. Hij ging vreemd, zij kwam daarachter en werd boos. En omdat hij een kronkel heeft en niks met woorden oplossen, is dit gebeurd."

 

Verschillende mensen hadden bloemen voor Lisa meegenomen. Die werden bij een boom voor haar woning neergelegd. Ook werd daar een minuut stilte gehouden. 

Een buurvrouw van het slachtoffer zegt na afloop het heel mooi te vinden dat er zoveel mensen aanwezig waren. "Ze was mijn buurmeisje; ik kende haar niet persoonlijk maar we zijn net zo oud. Ze had nog een heel mooi leven voor zich, met haar kindje. Het is triest dat dit haar overkomen is. Gelukkig loopt de dader niet meer rond."


Foto: Jelle Gunneweg