Toch een klein protest tegen gaswinningsplannen NAM
26-05-2019 om 10:17 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Een groep van zo'n tien tot vijftien personen is zaterdagmiddag toch nog gaan protesteren tegen de plannen van de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) om nog meer aardgas uit de grond te halen in deze regio. Vrijdag werd duidelijk dat een groot protest er niet in zou zitten, omdat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Er was deze zaterdag vooral vertegenwoordiging vanuit politieke partijen uit Maassluis en Vlaardingen aanwezig.

 

Het punt dat de protestgangers wilden maken is dat ze niet begrijpen dat de NAM de gasvoorraad in de ondergrond van de omgeving Westland helemaal leeg wil maken. De aanwezigen zijn bang voor bodemdaling met mogelijk zelfs aardbevingen tot gevolg. Bovendien vinden sommigen aardgaswinning niet meer passen in een tijd van energietransitie.

 

NAM-directeur Johan Atema zei eerder deze week in een gesprek met WOS.nl dat als er aardbevingen plaatsvinden met een kracht van 3 op de schaal van Richter of meer, hij direct de stekker uit de gasactiviteiten hier trekt en zo nodig alle schade vergoedt. Ook wil hij in samenspraak met de omgeving praten over manieren die betrokken gemeentes helpen bij de overstap van fossiele energie naar duurzame bronnen.

 

Bron: WOS.nl