Iconische gitarist te gast bij Henk Koudijzer
04-03-2019 om 10:20 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Donderdagmorgen 7 maart van 10 tot 12 uur weer een nieuwe uitzending van het programma, “Op de koffie bij Henk Koudijzer” op Omroep Vlaardingen. Deze keer als gast de legendarische leadgitarist Hans van Eijk tevens oprichter van The Jumping Jewels.

 

Later haalde Hans van Eijk zanger Johnny  Lion bij de groep en zo ontstond de naam , Johnny Lion and The Jumping Jewels. Verder bestond de populaire band uit, Tjibbe Veelo, Frits Tamminga (die later werd vervangen door Cees Kranenburg Jr.) en Joop Oonk , die later trouwde met Willeke Alberti. Deze formatie reisde na alle successen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk door naar Singapore en Maleisië waar zij ook op nummer 1 stonden in de hitlijsten.

 

Circus Toni Boltini bood de band een langlopend contract aan in 1965. Later wijzigden de band de naam in Jumping Pop en weer later in The Jay-Jays. Op 31 januari 2019 kwam Johnny Lion ( John van Leeuwarden) te overlijden op 77 jarige leeftijd.  Sophietje,  geschreven over zijn relatie met Sophie van Kleef was zijn grootste hitsingle. Uitgebreid zullen wij ingaan op de prachtige carrière van deze iconische gitarist en zijn band. Natuurlijk zullen ook alle grote hits gedraaid gaan worden.