Geuzencollege ontvangt opnieuw het predicaat Excellente School
21-01-2019 om 16:11 uur | Redactie

Het Geuzencollege heeft opnieuw het predicaat Excellente School in ontvangst mogen nemen. Dit gebeurde tijdens de officiële uitreiking op hun onderbouwlocatie aan de Willem de Zwijgerlaan. Het is de vierde keer op rij dat de school dit predicaat ontvangt.

 

De toekenning van het predicaat betekent dat een school onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarmee onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel. Scholen die in aanmerking willen komen voor dit begeerde predicaat moeten door de schoolinspectie eerst de beoordeling ‘goed’ ontvangen. Het Geuzencollege heeft als enige school in de regio deze beoordeling dit jaar opnieuw in de wacht gesleept. Op basis hiervan is de jury van de Excellente Scholen uitgenodigd om te bezien of de school, met name op het profiel Burgerschap, maar ook op andere onderdelen excelleert.

 

Open dag

De school is verheugd en trots dat de jury opnieuw tot een positieve beoordeling gekomen. Hoewel de spanning er nu af is, is de opwinding er niet minder om. De school zal op verschillende momenten uitgebreid stilstaan bij dit heugelijke feit. Onder andere tijdens de open dag op woensdag 6 februari. Deze vindt plaats van 15.00 – 17.00 uur en van 19.00 – 20.30 uur. Directeur Theo Werner, van het Geuzencollege, viert met leerlingen en docenten het feit, dat zij voor de vierde keer het predicaat Excellente School in ontvangst mochten nemen.

 

Foto: Peter Spek