Iconisch gebouw tegen de vlakte
15-01-2019 om 18:00 uur | Redactie

Vlaardingen is binnen een dag een icoon armer. Afgelopen maandag werd na veel wikken en wegen en plannen maken begonnen met de sloop van het chinees restaurant China Garden aan de Maasboulevard, beter bekend bij veel Vlaardingers als ‘t Platje.

 

De slopershamer maakte er geen half werk van. Binnen een dag was de karakteristieke bovenverdieping verdwenen en stond alleen nog de benedenverdieping overeind. Maar ook dat zal niet lang meer duren. Na een vertraging van enkele weken, door het vinden van asbest, kon de sloop toch beginnen van het gebouw, dat in 1980 werd betrokken door de huidige eigenaren, de familie Chou. Met gemengde gevoelens keken zij naar de sloopwerkzaamheden van dit historische pand aan de Vlaardingse Maasboulevard.

 

Maar er komt iets moois voor terug. Het Vlaardingse architectenbureau Houdijk heeft een prachtig nieuw duurzaam maar herkenbaar nieuw ontwerp gemaakt, dat ook voorzien wordt van een dakterras met uitzicht over de Nieuwe Maas. Vroeger werd dit ‘t Paltje genoemd. Naast architectenbureau Houdijk zal de bouw uitgevoerd worden het Vlaardingse aannemingsbedrijf Van Zanten. Ondanks de vertraging van enkele weken, is het nog steeds de bedoeling van Chou junior, die zijn vader heeft opgevolgd als eigenaar, om rond de kerstdagen weer open te gaan.