Oscar Benton op de koffie bij Henk Koudijzer
16-11-2018 om 18:12 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Donderdag 22 november is er een zeer bijzondere Op de Koffie bij Henk Koudijzer. Een affiche om van te smullen. Dit keer omdat Oscar Benton + Band live niet alleen via de speakers door Vlaardingen zullen schallen zijn ook luisteraars in de studio welkom voor een praatje of het laten signeren van elpee, single of cd. In de band de broers Johnny en Guus LaPorte en Art Bausch.

 

Op de Koffie bij Henk Koudijzer mag zich met recht het meest aanraakbare radioprogramma van Nederland noemen. Waar anders kun je een-op-een babbelen met je muziekheld dan bij hem!

 

Oscar Benton is 69. Niet alleen een standje ook een mooie leeftijd om onverdroten door te gaan met je passie. En dat is wat Oscar Benton nog altijd doet: het zingen van rauwe blues. Dat doet hij sinds de jaren 60 en 70. De tijd dat Cuby + Blizzards en de Livin’ Blues dit pad nationaal effenden.

Het leidde tot zijn Oscar Benton Bluesband, wat op zijn beurt resulteerde in enkele hit noteringen. In de band speelden onder andere Rob van Donselaar en Rob ten Bokum (Bintangs).


Nadat Osc den waren ook nog lang het musiceren niet moe en gingen met zangeres Tineke Schoemaker aan de microfoon verder als Barrelhouse. De rest van die band mag ook bekende geschiedenis heten.

 

Magnum Opus van Oscar Benton is ongetwijfeld Bensonhurst Blues. Een meeslepend verhaal met Griekse klanken; een vakantieliefde? Dit nummer werd in de Franse filmwereld het allerwarmst onthaald. In 1981 “pikte” Alain Delon het nummer voor zijn film Pour le peau d’un flic. Een misdaadfilm die het goed deed in het land van Marianne.

Getergd door ziekte vertonen zich wat doornen op zijn muzikale levenspad, maar zoals echte blues betaamt wordt Oscar Benton er slechts door gesterkt. Niet voor niets heet zijn jongste album I’m Back, dat begin dit jaar verscheen bij Munich/V2 met aan het roer, ex-stadgenoot en dj van de Panda, Chris Boog.

Kom in de stemming