Ssst... Sinterklaas slaapt bij Museum Vlaardingen!
16-11-2018 om 16:17 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Sinterklaas heeft het natuurlijk reuze druk na zijn intocht in Vlaardingen. ’s Avonds laat is hij pas klaar met zijn drukke werkzaamheden en het geven van instructies aan de pieten die over de daken lopen. Dan wil de goede Sint heel graag zelf een uiltje knappen. Daarvoor heeft hij Museum Vlaardingen uitgekozen, waar zijn warme bed al voor hem klaar staat!

 

Direct na de entree, bovenop de glazen vloer, staat het bed van Sinterklaas. Als je ’s avonds laat bij het museum naar binnen gluurt, zie je hem misschien wel onder de dekens liggen. Als hij niet slaapt, ligt hij vaak te schrijven in zijn Grote Boek. Overdag is Sinterklaas vaak op pad. Als hij weg is, kun je zijn bed eens goed van dichtbij bekijken! Hoe zou zijn dekbed eruit zien? Zou Sinterklaas hard snurken?

 

Ook kun je een leuk spel spelen om Sinterklaas een beetje op weg te helpen. Ga op zoek naar de cadeautjes en bedenk op welke manier ze ingepakt moeten worden. Op avontuur in het museum!

 

Kom je ook langs? Het museum is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur. Op zon- en feestdagen is het museum geopend van 12.00 - 17.00 uur.