Peter de Jong maakt catalogus over de Hoekse Lijn
16-11-2018 om 13:08 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

De Vlaardingse stadsomroeper en literator Peter de Jong, heeft wat met de Hoekse Lijn. Na zijn tentoonstelling over de vertraging van de nieuwe railverbinding tussen Hoeke van Holland en Schiedam, komt de welbespraakte Vlaardinger met een catalogus onder de titel ‘De Hoekse Tijdlijn’.

 

“Eigenlijk is de Hoekse Tijdlijn de catalogus van de gelijknamige inmiddels gesloten tentoonstelling,” zegt Peter de Jong. Het uitgeven van deze catalogus is ingegeven door twee gedachten. “De bevolking wordt in het ongewisse gelaten en in de berichtgeving gaat het steeds over Rotterdam en Hoek van Holland, terwijl Schiedam, Vlaardingen en Maassluis met hun tweehonderdduizend inwoners buiten beschouwing blijven,” is de mening van Peter de Jong.

 

Presentatie

De presentatie vindt plaats op zondag 25 november om 15.00 uur in café ‘t Spul, Hoogstraat 92 in Schiedam. Peter de Jong zal bij die presentatie welgekozen woorden gebruiken die van een stadsomroeper verwacht mogen worden. Het eerste exemplaren van de catalogus worden aangeboden aan de Vlaardingse raadsleden Ben Trooster en Ron Boers. Daarna zal de Schiedamse historicus Han van der Horst de hedendaagse bouwprocessen en drama’s vergelijken met hoe het ging toen de oude spoorlijn van Rotterdam naar Hoek van Holland werd aangelegd in de periode 1891 tot 1893.