Nicko Christiansen op de koffie bij Henk koudijzer
09-10-2018 om 20:14 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Afgelopen september nog hingen zijn kunstwerken, kleurige en tot de verbeelding sprekende schilderijen, in Galerie De Duig. Aangezien zowel musiceren als schilderen dorstig maken is Livin' Blues Xperience voorman Nicko Christiansen hard toe aan een eerlijke bak koffie. Enige centiliters warme troost. En waar kun je die beter incasseren dan bij Henk Koudijzer op donderdagochtend van 10.00 t/m 12.00 uur.

Naast koffiedrinken heeft Nicko duidelijk meer talenten. Bekend is hij van de saxofoon en zijn jarenlange verbintenis aan Livin' Blues en later dus (vanwege enige gerechtelijke geschillen) de Livin' Blues Xperience.

Tegenwoordig is hij, naast nimmer vgersagend vast bandlid, een veel gevraagd sessiemuzikant en speelt in verschillende formaties met o.a. tapgitarist Ron Baggerman. Natuurlijk wordt er door Henk en Nicko luid en duidelijk teruggeblikt naar de begin jaren 70 waar Livin Blues in de top 40 stond met ‘’Wang Dang Doodle’’.

Op 19 oktober verschijnt in het magazine Bromfiets een liefst vier pagina's tellend interview met Nicko Christiansen. Insteek: zijn vlegeljaren als jonge Bromnozem. In Vlaardingen o.a. te koop bij: Plantage Pontier.

Gepubliceerd:9-10-2018
Auteur:Henk Koudijzer
Fotograaf: Ronald van Andel