Duizend Vlaardingse Ijzerkoekjes voor villa Joep
21-02-2017 om 09:29 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Bakker Herwijer houdt vandaag weer een IJzerkoekjesactie voor Villa Joep. De hele dag wordt de traditionele Vlaardingse lekkernij verkocht vanuit een kraam voor de deur van de bakkerswinkel in winkelcentrum De Loper. En bij de kraam worden de koekjes ook gebakken.

Herwijer rekent op grote belangstelling. Er zijn tot en met vrijdagmiddag al ruim zesduizend ijzerkoekjes gebakken en ingepakt. In de voorverkoop is dan ook al minstens de helft van de koekjes verkocht. Dat is een recordaantal ten opzichte van voorgaande jaren, want de IJzerkoekjesactie is inmiddels een traditie geworden.

Villa Joep is het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. De organisatie beweerd dat de volledige opbrengst van alle donaties gaat naar onderzoek om overlevingskansen van kinderen met neuroblastoom te vergroten . Onderzoekers kunnen bij Villa Joep een voorstel indienen. Dat voorstel wordt vervolgens door een externe deskundige beoordeeld op een aantal criteria, zodat zeker zou zijn dat het geld goed besteed wordt.