Opening natuurtuin dierenopvangcentrum Vlaardingen
05-07-2018 om 11:48 uur | Redactie


In het Dierenopvangcentrum Vlaardingen is de afgelopen maanden, met dank aan de Stichting Het Waardige Dier, een prachtige natuurspeeltuin voor de asielhonden aangelegd. Het is niet zomaar een afgesloten terrein met wat zand en water.


Voor veel asielhonden is loslopen op een grote weide geen vanzelfsprekendheid. Ze kunnen of mogen (nog) niet losgelaten worden, terwijl dat juist een belangrijke uitlaatklep voor de dieren is. Daarom is, met de realisatie van dit ruime afgesloten speelveld, voor de dierenbescherming een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Met dank aan een genereuze schenking van Stichting Het Waardige Dier en een nalatenschap is met behulp van Aardoom hoveniers een prachtige speelplek gerealiseerd.

 

De natuurtuin zal worden geopend op 11 juli. Aanwezigen tijdens de opening zijn onder andere van de Dierenbescherming Babiche Houtman (beheerder Dierenopvangcentrum Vlaardingen) en William van de Wetering (Regio Manager), Stichting Het Waardige Dier, Aardoom Hoveniers en de asiel medewerkers. Van de gemeente Vlaardingen zullen Michelle Batenburg, Bert van Nieuwenhuizen en Leonie Claessen aanwezig zijn.