Feestmaand Slag bij Vlaardingen van start met speciale talkshow
01-06-2018 om 12:26 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Dit jaar viert Vlaardingen 1000 jaar Slag bij Vlaardingen. Aan de vooravond van de grote historische festivals in Vlaardingen vindt vrijdagmiddag 1 juni een gedenkwaardige en inspirerende officiële opening plaats.

 

Onder het motto ‘Hoort, zegt ’t voort: 1000 jaar Slag bij Vlaardingen’ wordt in de Grote Kerk door het team van Talk of the Town een bijzonder programma gemaakt. Ook de locatie is bijzonder; de kerkheuvel is precies de plek in Flardinga waar 1000 jaar geleden de burcht van graaf Dirk III lag.

 

Op 1 juni worden hoogwaardigheidsbekleders, boeren, burgers en buitenlui van 2018 ontvangen, gehoord en vermaakt. Gastheer is Tjerk van der Ende, de presentator van Vlaardings eigen live talkshow Talk of the Town. In het programma gaan we in gesprek met Dirk III, onthullen we een spectaculaire archeologische vondst en is er veel aandacht voor wat Vlaardingers zelf allemaal bedacht hebben om dit feestjaar te vieren. Het programma start om 16.45 uur en eindigt om 18.15 uur en is live te volgen via bijgaande link.