Man uit Schiedam neergeschoten na aanval op arrestatieteam  
30-05-2018 om 20:21 uur | Redactie

De politie Schiedam heeft bij een aanhouding een 26-jarige man in zijn woning neergeschoten. De man viel de agenten aan toen het arrestatieteam hem wilde aanhouden. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Rond 13.30 uur kwam de melding dat er een man aan de Van den Tempelstraat in Schiedam op zijn balkon de kreet ‘Allahu Akbar’ schreeuwde. Ook zou hij zwaaien met een bijl. Eenmaal ter plaatse bleek contact maken met de man onmogelijk. Ook een onderhandelaar kon niet tot de man doordringen.

 

Het arrestatieteam ging hierna de woning binnen in een poging de man onder controle te krijgen. Hij viel de agenten en een politiehond aan. Omdat de inzet van een stroomstootwapen geen effect had, voelden de agenten zich genoodzaakt te schieten. De Rijksrecherche doet onderzoek of er terecht geweld is gebruikt en is geschoten. De politiehond raakte zwaargewond bij de inzet en is overleden.

 

‘Het is ernstig dat dit zich in een woonwijk heeft afgespeeld. Hoewel de situatie zich afspeelde in een woning, hebben omstanders wel meegemaakt wat er gebeurde. Ik kan me goed voorstellen dat het beangstigend was.

 

Ik begrijp dat mensen zich afvragen wat hier aan de hand is. Het gaat om een man met een Syrische afkomst die sinds 2017 bij zijn vader in Schiedam woont. De man was bekend bij verschillende hulpinstanties. Dit is echter een escalatie die we niet hebben zien aankomen.  We gaan de komende tijd in de volle breedteonderzoek doen naar het gebeurde', aldus burgemeester Lamers.