Waarschuwing: dit weekend hoge zonkracht
25-05-2018 om 11:35 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Er is voor dit weekend lekker weer voorspeld. Ben je van plan om naar het strand te gaan, naar een festival, of te barbecueën in de tuin? Vergeet dan niet rekening te houden met een hoge zonkracht. De UV-index loopt op tot 7. Dat betekent dat een onbeschermde huid binnen een kwartier kan verbranden.
 
Dit weekend wordt het tussen de 26 en 28 graden. De zon staat tussen 12:00 en 15:00 het hoogst aan de hemel. Dan is de kans op verbranding het grootst. Dit is niet direct op te merken. De rode kleur is pas na enkele uren zichtbaar. Zorg dus dat je je goed insmeert met een hoge beschermingsfactor en/of de schaduw opzoekt. Ben je van plan om naar de zee te trekken, dan is het belangrijk om je na een duik opnieuw in te smeren met zonnebrandcrème.
 
Voor het eerst dit jaar zal zonkracht 7 worden behaald in Nederland. Dit zal de komende twee maanden nog regelmatig gebeuren. Het is waarschijnlijk dat zelfs zonkracht 8 mogelijk is op de langste dag van het jaar. Vorig jaar kwam het op 11 juni tot een uitzonderlijk hoge zonkracht van 8,7.