Hoekse Lijn: Metrostation Hoek van Holland Strand pas in 2021 klaar voor gebruik
24-05-2018 om 18:51 uur | Laatst gewijzigd: | Redactie

Na meerdere tegenvallers in het ‘project Hoekse Lijn’, opnieuw een tegenslag. De oplevering van het station Hoek van Holland Strand is uitgesteld tot 2021, meldt het college van Rotterdam, na de definitieve vaststelling van de spoorverlenging.
 
Het was al een tijd lang duidelijk dat de spoorverlenging en het bijbehorende nieuwe station niet tegelijk met de rest van de metrolijn in gebruik zouden kunnen worden genomen. De planning was toen 2019, maar door de forse uitloop bij de rest van de Hoekse Lijn, en de vertraging met de aanvraag van verschillende vergunningen wordt de oplevering nu in de eerste helft van 2021 verwacht.
 
De ondernemers aan het strand zijn hierdoor nog langer gedupeerd door het project, waar zij eerder al 2 ton compensatie voor kregen. Wethouder Visser, wethouder van Rotterdam, hoopt deze tegenvaller op te kunnen vangen met maatregelen. “Natuurlijk zorgen we voor een goede aansluiting met extra vervoer vanaf de metro, die vanaf eind van dit jaar tot aan het tijdelijke station Hoek van Holland Haven rijdt,” vertelt hij aan RTV Rijnmond.