Alle berichten van Country Behind the Dykes

Leo Kattestaart

Uitzending zaterdag 18 november 2017

Met vanochtend muziek van weleer, zoals Dillard & Clark's 'Radio Song' (1968) en John Prine's 'Paradise' (1971). Doch ook songs van recentere datum; denk aan The Everly's van nu: The Cactus Blossoms of een meer vrouwelijk equivalent van Don & Phil: The Secret Sisters. Rond half 12 twee fraaie songs van het nieuwe album van Ricky Koole!

Leo Kattestaart

Uitzending zaterdag 11 november 2017

Van Emmylou samen met Rodney Crowell naar Emmylou met Linda Ronstadt; daar tussenin muziek van weleer (met Tompall Glaser en The Byrds, bijvoorbeeld), maar ook (aankomende) country- sterren van nu; denk aan Margo Price en Jaime Wyatt. Zo op het half uur twee songs met een hond als thema, een van Terry Allen en een van Neil Young.

Leo Kattestaart

Uitzending zaterdag 4 november 2017

Met good-old John van den Berg weer 'ns als samensteller/presentator!!!!

Leo Kattestaart

Uitzending zaterdag 28 oktober 2017

Van Hank Williams sr. naar kleindochter Holly Williams. Daar tussenin o.a. songs van ouwe getrouwe, zoals George Jones; Jeannie C. Riley & Merle Haggard. Voorts aandacht voor het nieuwe album van Margo Price (All American Made) en relatief nieuwe namen als Colter Wall en Tyler Childers. Kortom, wederom een 'dwingend' luisteradvies ! :)

Leo Kattestaart

Uitzending zaterdag 14 oktober 2017

Met muziek van vervlogen tijden, zoals: 'Blanket On The Ground' (1975) van Billy Joe Spears en 'Walkin' After Midnight' (1957) van Patsy Cline, maar ook werk van nu: twee tracks van het album 'Not Dark Yet' van Shelby Lynne & Allison Moorer, bijvoorbeeld

Leo Kattestaart

Uitzending zaterdag 2 september 2017

Met als opener de Bakersfield sound van Merle Haggard; aandacht voor vader & zoon Jennings en ook het echtpaar Gibbs/Lashley. Daarnaast een ouwetje van The Flying Burrito Brothers als ook nieuw werk van o.a. Elijah Ocean en Will Hoge (geen pure country, maar wel erg fraai!).

Leo Kattestaart

Uitzending zaterdag 26 augustus 2017

Bekende namen, deze ochtend. Wat te denken van Johnny Cash; Willie Nelson en Randy Travis? Tevens een song van Cash' dochter Rosanne uit 1987. Nieuw werk is er ook, en wel van de gezusters (hun 1e samenwerking op de 'plaat'!) Shelby Lynne en Allison Moorer. Het album van deze zussen, "Not Dark Yet", is absoluut een aanrader. Van dit album vanochtend een track gepend door Townes van Zandt: "Lungs".

Country Behind the Dykes