For The Sake Of The Song, woensdag 8 augustus 2018
07-08-2018 om 17:53 uur | For the Sake of the Song | Leo Kattestaart

‘For The Sake Of The Song’ besteedt vanavond deels aandacht aan het Zomerterras, een Vlaardings festival. De komende drie weekenden, van vrijdag t/m zondag, is dit festival alweer aan de 19e editie toe! Met twee leden van Diona Fox & her Ragdolls, zij staan de 1e avond (vrijdag 10 augustus) op het ‘terras’, geeft ‘For The Sake’ in het 1e uur alvast een ‘inkijkje’ in de muziek van dit kwartet; u hoort songs van hun laatste e.p. -Heart Made Up (2018)-, als ook eerder werk. In korte gesprekjes dan nog een toelichting op een aantal van hun muziekkeuzes voor vanavond, denk aan: “Amy Winehouse meets Django Reinhardt meets Jamiroquai”. In het 2e uur dan ook nog muziek van Corvin (CC Grand) en Silver Pockets Full, eveneens te bewonderen op het Zomerterras de komende weken (respectief op zaterdag 11 en zaterdag 18 augustus). Verder vindt u op de playlist vanavond muziek terug van o.a. Devotchka; Karla- Therese Kjellvander; Sam Lewis én Charles Lloyd & The Marvells (featuring Lucinda Williams). Voor bij de agenda twee songs van John Prine (vr. 10 aug.: Paradiso, A’dam) én twee van Eilen Jewell (zo. 12 aug.: Bitterzoet, A’dam). Kortom, hoewel de aanpak van ‘For The Sake’ voor vanavond ietwat afwijkt van het ‘normale’ stramien, er is weer meer dan genoeg genietbaars te beluisteren; sterker: de kwaliteit van de gekozen muziek is wederom van hoog niveau! Vanavond te beluisteren bij Omroep Vlaardingen van 19.00 tot 21.00 uur; via internet: www.omroepvlaardingen.nl of via FM 107.8 (regio Vlaardingen).

For The Sake Of The Song, elke woensdagavond bij Omroep Vlaardingen van 19.00 uur tot 21.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Gestart in januari 2010, indertijd slechts één uurtje én onder de naam “From Austin & Everywhere”. Vaker niet live, dan wel. Vanaf maart 2015 de naam én het format gewijzigd; ook van één naar twee uur. Vrijwel  altijd live. Eveneens vaak met gasten of gast (mede) presentatoren. Die gasten, muzikanten (al dan niet uit Vlaardingen) en/of muziek- liefhebbers, ze geven net weer die andere inkijk op de muziek bij “For The Sake Of The Song”. Over de muziek gesproken:  -roots, (country)rock; southern- rock, folk, singer-songwriters, maar ook (oude) soul en blues, het komt allemaal voorbij en is bovenal nog maar weinig op de landelijke ‘schreeuwzenders’ te horen. Wèl bij Omroep Vlaardingen dus, bij o.a. ‘For The Sake’. Americana, en dus de vele stijlen die onder deze noemer zijn te rangschikken, rules! Ook geregeld aandacht voor concerten in de regio en daarbuiten, een blik op de charts (kwaliteitscharts én derhalve niet die gevuld worden met commerciële pulp, troep), en indien er gasten zijn: de (achter)grond verhalen die immer bij muziek te vertellen zijn.