For The Sake Of The Song, woensdag 16 mei 2018
15-05-2018 om 23:32 uur | For the Sake of the Song | Leo Kattestaart

Het album van de week is vanavond van Eric Athey. Niet zijn laatste, maar zijn eerste worp: ‘Open House’, uit 2003. Reden: Athey, in het dagelijks leven werkzaam in de advocatuur, heeft inmiddels vier pracht- albums op z’n naam staan, en ook de komende drie weken besteedt ‘For The Sake’ derhalve terecht aandacht aan Athey’s oeuvre. Dus respectief 23 mei: ‘Time/Distance’ (2006); 30 mei: ‘Going And Gone’ (2011) en 6 juni: ‘Swirling Sea’ (2017), als albums van de week! Voorts vanavond ‘werk’ van relatief onbekende ‘grootheden’ als: Ultan Conlon; Jeb Barry; Landstrom en Annie Keating; van hen allen recent verschenen muziek. Ook gaan we terug in de tijd met het Haagse Smutfish (‘Limousine Song’; 2004) als ook Richmond Fontaine (‘Cascade’; 1999). Daar ook illustere namen als Stephen Stills en Neil Young een plaatsje op de playlist hebben afgedwongen is natuurlijk op zich niet vreemd, want klasse verloochent zich immers niet. Van Stills is de opener vanavond (‘Old Times Good Times’; 1970) én van Young is de afsluiter (‘The Loner’; 1968). Tel daarbij op bijdragen van o.a. John Moreland, Jason Isbell én Sam Cooke, en wij durven voorzichtig te stellen dat ‘For The Sake’ vanavond wederom de nodige kwaliteitsmuziek in zich heeft! ‘For The Sake Of The Song’ vanavond bij Omroep Vlaardingen, tussen 19.00 en 21.00 uur. Luisteren? Afstemmen op FM 107.8 (regio Vlaardingen) of via www.omroepvlaardingen.nl, het volstaat!

For The Sake Of The Song, elke woensdagavond bij Omroep Vlaardingen van 19.00 uur tot 21.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Gestart in januari 2010, indertijd slechts één uurtje én onder de naam “From Austin & Everywhere”. Vaker niet live, dan wel. Vanaf maart 2015 de naam én het format gewijzigd; ook van één naar twee uur. Vrijwel  altijd live. Eveneens vaak met gasten of gast (mede) presentatoren. Die gasten, muzikanten (al dan niet uit Vlaardingen) en/of muziek- liefhebbers, ze geven net weer die andere inkijk op de muziek bij “For The Sake Of The Song”. Over de muziek gesproken:  -roots, (country)rock; southern- rock, folk, singer-songwriters, maar ook (oude) soul en blues, het komt allemaal voorbij en is bovenal nog maar weinig op de landelijke ‘schreeuwzenders’ te horen. Wèl bij Omroep Vlaardingen dus, bij o.a. ‘For The Sake’. Americana, en dus de vele stijlen die onder deze noemer zijn te rangschikken, rules! Ook geregeld aandacht voor concerten in de regio en daarbuiten, een blik op de charts (kwaliteitscharts én derhalve niet die gevuld worden met commerciële pulp, troep), en indien er gasten zijn: de (achter)grond verhalen die immer bij muziek te vertellen zijn.